Инфо

6. јун 2013.6. јун 2013.
ВЕЛИКИ ДОПРИНОС ЕУ У РАЗВОЈУ ЕКОЛОШКЕ СВЕСТИ ШАПЧАНА

БРИГА О ОКРУЖЕЊУ ЈЕ ПРИОРИТЕТ

У изградњу Регионалне депоније “Срем-Мачва“ и Постројење за пречишћавање одтпадних вода у Шапцу Европска унија уложила близу 15 милиона евра
Прошлог понедељка, у Градској управи одржана је конференција за медије на којеј су најављене активности поводом обележавања Светског дана животне средине са акцентом на посети шефа делегације Европске уније у Србији Венсана Дежера Шапцу. На скупу је изнесен податак да је у области екологије из фондова Европске уније у Србији највише уложено у наш град, али и презентован програм акције “За чистији Шабац“ заказане за суботу 8. јун.
- Протеклих година Европска унија је у Пројекат управљања чврстим отпадом Сремска Митровица-Шабац и Пројекат изградње постројења за прераду отпадних вода уложила око 15 милиона евра. Трећи веома важан подухват је помоћ немачке развојне банке у изградњи водоводне мреже у приградским месним заједницама, захваљујући томе прошле године изграђено је близу 40 килметара мреже, док је ове планирано још 60 километара ““ навео је градоначелник Шапца Милош Милошевић, и истакао да упоредо са улагањима у комуналну инфраструктуру Европска унија у Србији финансира низ активности које би требало да допринесу промени свести грађана по питању екологије.
- У сарадњи са МИСП програмом ЕУ израђена су два значајна документа: Комуникациони план за управљање чврстим отпадом Сремска Митровица-Шабац и Комуникациони план за пројекат изградње постројења за прераду отпадних вода Шабац. Оба документа су званичне комуникационе стратегије Града у области заштите животне средине, док је њихов циљ да се грађани што боље упознају са појмом екологије ““ каже Милошевић.
Један од начина да се повећа свест Шапчана о важности очувања животне средине су акције које се реализују током године у нашем граду. Сарадница за екологију у Градској управи Шапца Маја Мандић навела је податак да је од 2009. до данас кроз различите програме под покровитељством Града заједнички деловао велики број наших суграђана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa