Инфо

6. јун 2013.6. јун 2013.
ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „НАШЕ ДЕТЕ“

МАЛИ ВЕЛИКИ ГЛУМЦИ С ЉУБАВЉУ

Прошле седмице, од 28. до 30. маја, одржане су ЏИИИ Позоришне играрије на Великој сцени Шабачког позоришта. У петнаест представа и три плесне тачке наступило преко триста малишана из Бијељине, Бањалуке, Сомбора, Крагујевца и шабачких вртића
Почело је 2001., а иза њих је већ дванаест година позоришног дружења, преко двеста педесет представа и више од 2500 малишана који су показали свој таленат за глуму, певање и играње. Овогодишње, тринаесте по реду, Позоришне играрије наставиле су своју традицију показујући неке нове клинце спремне да се без страха суоче са „даскама које живот значе“. Тродневно дружење у Шабачком позоришту започето је наступом Софије Дукић и Хора васпитача под руководством диригента Јованке Петровић који је извео добро познату композицију из филма „Чаробњак из Оза“ „Изнад дуге“. Одушевљење је изазвао Дечји хор вртића „Снежана“ и диригент Невенка Кујунџић. Уз пратњу Народног оркестра КУД „Абрашевић“ отпевали су староградске песме „Свилен конац“, „Где си да си, мој голубе“ и „Волим дику“. Први пут наступио је и Оркестар хармоника васпитача ПУ „Наше дете“. Са радом су почели првог фебруара, а многи од њих никада нису свирали на овом инструменту.
Девет малишана Дечјег вртић „Чика Јова Змај“ из Бијељине изашло је на сцену са представом „Јежева кућица“. Затим су наступили припремна предшколска група из Прњавора са представом „У потрази за благом“, вртићи „Бубамара“, „Сунцокрети“ и Пчелица са представама „Мала сирена“, „Да би осмех био прави, зубићи морају бити здрави“, „Царица и скитница“. За крај малишани вртића „Бајка“ извели су плесну тачку „Биљана платно белеше“.
Отварању ЏИИИ Позоришних играрија присуствовао је и Немања Пајић, заменик градоначелник, који је смехом и аплаузима пропратио сваки наступ малишана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa