Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
ЕКОС- ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА

ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА ОД НАС ЗАВИСИ

Еколошки омладински савез Шапца-ЕКОС, 15. децембра прославља четири године постојања испраћајући још једну успешну годину. Од почетне визије да екологија, пре свега, уђе у велики број школа до организације која својим активностима утиче на јавно мњење у области заштите животне средине, ЕКОС данас има много разлога за славље.
Актуелни пројекат „Екос на делу“ само је потврда досадашњег плодотворног рада на мењању стања у шабачком крају. Тим предвођен председницом удружења Мајом Мандић, портпаролом Дарком Берићем и Марином Алексић, потпредседницом удружења преусмерио је, по први пут, активности на сеоско подручје. У осам школа по селима Добрић, Варна, Орид, Петловача, Прњавор, Мајур, Церовац и Горња Врањска предавачи ““волонтери (Оливера Васић Кикановић, Никола Хаднађев, Дуња Милешевић) и вршњачки едукатори (Драгољуб Ђокић, Бојана Окиљевић, Верица Ђапановић, Михаило Милошевић, Софија Кикановић) у току јесени, едуковали су више од 100 ученика петог разреда, тако их припремивши за учешће у четвртој сезони квиза „Мисли глобално делуј локално“, који са емитовањем почиње после зимског распуста на Телевизији „АС“. Главну награду, пут у Словенију традиционално обезбеђује Градска Управа Града Шапца.
Паралелно са едукацијом деце, чланови ЕКОС истраживали су еколошке проблеме у селима и анкетирали одрасло становништво, на основу чега су дефинисани кораци које треба предузети у наступајућој 2014. години. Све активности ЕКОС на унапређењу животне средине на територији Шапца приказују се у емисији „Екос на делу“ аутора Дарка Берића, која је на програму Телевизије „АС“ уторком од 18 х и у репризном термину средом од 10. На овај начин, теме из области екологије стижу до већег броја грађана чиме се циљ о стварању свести о очувању окружења значајно остварује. ЕКОС је склопио сарадњу и са Канцеларијом за младе града Шапца, Медицинском школом, Шабачком гимназијом и ПУ „Наше дете“ кроз пројекте и активности који ће 2014. годину учинити веома радном. Није изостала ни подршка привредника као што су рециклажни центар Инос-напредак и Зорка еликсир-минерална ђубрива.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa