Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
ОД 1. АПРИЛА СА ЛЕТЊИМ ПНЕУМАТИЦИМА

ЗАМЕНА ЗИМСКИХ ГУМА

Иако је формално и даље на снази уредба о коришћењу зимских гума, с обзиром на повољне временске услове возачи могу да крену са постављањем летњих пнеуматика, како се почетком априла не би стварале велике гужве. Правилник предвиђа петомесечно коришћење зимских гума, али у зависности од временских прилика возачи могу користити и летње пнеуматике.
-Закон о безбедности саобраћаја и Правилник о коришћењу зимских гума предвиђају да власници моторних возила од 1. новембра до 1. априла морају имати зимске пнеуматике на аутомобилу. Ипак, у ситуацији када на коловозу нема снега и леда, возачи могу користити летње гуме. Ова одлука је донета како би се барем мало олакшао положај возачима, јер због тешке материјалне ситуације набавка нових гума представља велики издатак за већину учесника у саобраћају, каже директор Српског комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић.
За безбедну вожњу возачима се саветује правилно монтирање, балансирање и пумпање пнеуматика, што повећава цену преласка са зимског на летњи режим вожње аутомобила.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa