Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
СА ПУТА ПО СВЕТОЈ ЗЕМЉИ

САН СВАКОГ ХРИШЋАНИНА

Судећи по записима у богословским књигама, сан сваког путника који је посетио Свети град Јерусалим и тамошња места везана за рођење, живот, страдање и васкресење Господа нашег Исуса Христа, је испуњен. То се односи и на тридесетак путника намерника које је предводио прота Томислав Лукић, приликом недавне посете светим местима, светог града.
- Сан сваког хришћанина јесте да доживи ту радост и милост Божју и да у свом животу бар једном посети Свети град Јерусалим и поклони се његовим светињама. Да прође страдалним путем, којим је прошао Господ носећи на леђима крст на који ће бити разапет и да се поклони гробу Христовом из кога је Он васкрсао и смрт победио.
На овом путу ходочашћа поклонили смо се свим светињама остављајући сузе и топле молитве Господу и мајци његовој да благослови наше породице и наш народ, да нам очува веру, наду и љубав. На тим местима узимали смо благослов, благодат и силу Духа Светога. Вратили смо се препорођени, продуховљени и преображени пуни неизбрисивих утисака са жељом да бар још једном у свом животу поново одемо у Свету земљу, речи су проте Томислава Лукића.
- За мене је то јединствен доживљај, који је изнедрио унутрашње духовно искуство и дематеријализовало стварност из које сам управо дошао. У мојој души урезана је путања којом сам се кретао по светим местима досезући до своје дубоко укорењене духовности и вере, каже познатии певач народне музике Миленко Живковић, који је свом имену додао префикс хаџи, на основиу грамате патријарха јерусалимксог Теофила и повеље градоначелика Јерусалима, као и сви путници намерници који су посетили и видели знаменитости Свете земље.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa