Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
ПАО ПЛАФОН

СТАНАРИ У СТРАХУ

Прошле недеље, у шестоспратници у Мачванској улици, иза Старе аутобуске станице, на првом спрату се срушио део плафона. Како станари наводе, око 250 килограма грађевинског материјала пало је на ходник око подне, и права је срећа да нико није страдао. Ово, кажу, није први овакав инцидент у згради. Делови плафона и зидова отпадали су и раније у становима.
Грађевинска инспекција изашла је на лице места и направила записник. Станари међутим страхују за своју безбедност, јер су пукотине свуда по унутрашњости зграде очигледне.
-Објекат је завршен 2006. године и проблеми су се појавили одмах, јер су током градње додата још два спрата. Највероватније да су пројекат и статика у реду, али ова доградња, која је прошле године легализована, додатно је оптеретила зграду. Санација је могућа, али то мора да уради инвеститор, јер је по Закону о грађевини, гаранција на овај конструктивни проблем је 20 година, каже станар Микица Васић у чијем стану се у дечјој соби, прошле године такође обрушио плафон.
Више од 80 станова се налази у згради. Кажу да су се код ранијих сличних догађаја обраћали инвеститору који је доводио комисију, али да су радови на санацији били само естетски, док даља пуцања нису спречена. Посебно их брине што су изнад пасажа носеће греде почеле да се криве. Наводе да су на њих “залепили пластичне траке“, за које сматрају да више користе менталној сигурности станара.
Станарка Јелица Чачић Божовић каже да су им угрожени и здравље и животи. Посебно их брине што је на плафону у ходнику постојала тек пукотина, какве имају сви по становима, и да се све срушило у тренутку, па не знају ште следеће могу да очекују.
Станари истичу да само желе да се заштити њихова имовина коју су поштено платили. Изјаву од друге стране, инвеститора фирме “Интеркоп“ до закључења броја нисмо добили.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa