Инфо

3. април 2014.3. апр 2014.
ЦРНИЉЕВАЧКИ БРЗИ ХОДАЧИ

ПРВО МЕСТО ЗА МИЛИЦУ

Почетком марта је у Бору одржано првенство Србије у брзом ходању на путу и том приликом су основци из Доњег Црниљева постигли веома запажен успех. Најбржа међу пиониркама на два километра била је Милица Симић, док је у истој категорији Весна Матић заузела четврто место. У категорији пионира на стази дугој три хиљаде метара други кроз циљ је прошао Милош Петровић, док је његов школски друг освојио четврту позицију.
Брзе ходаче у овим ђацима препознао је њихов професор физичког васпитања Саша Теодоровић.
- Дошао сам на идеју да ове ученике укључим у такмичење јер су сви ђаци пешаци који су показали итересовање за атлетику, посебно за брзо ходање. Ова дисциплина изискује велики напор и доста се разликује од нормалног ходања и од трчања. Милица Симић је најталентованија у овој групи деце, што је потврдила освајањем првог места. Она ће се и наредне године такмичити у овој категорији и од ње се очекује да тада буде још убедљивија. Ако буде марљиво тренирала може угрозити и државни рекорд за пионирке. Милица је већ сада другопласирану такмичарку оставила за сто метара - рекао је професор Теодоровић.
У овој трци учествовала је и Весна Матић, која скаче из места 2,10 метара и од ње се, како кажу, добри резултати тек очекују.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa