Инфо

3. април 2014.3. апр 2014.
ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА БОМБАРДОВАЊА

КРСТ НАМ ЈЕ СУЂЕН

У поводу петнаест година од Нато агресије, протеклог петка је, у великој сали Културног центра, одржана академија у организацији СНО “Срби на окуп“ и Православне хришћанске заједнице “Братство краља Милутина“, која ради при катакомби у Бадовинцима.
- Циљ ове Акадамије је да нас подсети да злочин који је учињен 1999. године од стране САД, Европске Уније, Ватикана и НАТО као непосредног извршиоца није завршен, него да још увек траје, још увек нас убијају и прогоне, да нас подсети ко су нам непријатељи и да морамо да се вратимо себи и слободи, од робова да постанемо људи, изјавио је Горан Живковић, председник одбора за Мачвански округ Свесрпске народне организације “Срби на окуп“.
О последицама бомбардовања, настрадалима и онима који се протеклих година лече од последица осиромашеног уранијума, говорио је бивши официр Слађан Арсић, а прочитано је писмо оца Максима Новаковића, настојатеља катакомбног манастира Света Тројица код Куле у ком је, између осталог, написано да је “Косово продато, о чему ћуте и световна и црквена власт, на Светој српској земљи се служи литургија, али се звона се више не чују“.
- Присуствујемо слому, који се не дешава први пут у нашој историји. Као што су некада Турци кренули на Беч, а Срби их задржали седамдесет година, нови Турци су кренули на Москву, а задржали се на Балкану много дуже него што су планирали. Можете ли замислити шта би било са Русијом да су изашли на границе 1999. а не 2014. године? Били би сломљени, јер су тада били изузетно слаби. Крст носити нама је суђено. Бог нас је овде поставио са посебном сврхом и циљем - ми смо овде да будемо први на удару да зауставимо противника Христу. Данас они који су се одрекли Христа крећу на једино место где га још има, а да га чува држава, а то је Русија. Ми, такви какви смо, раслабљени, ипак смо задржали ту, никад затомљену, потребу да се супротставимо злу. Овог ропства се нећемо ослободити док се Нато не повуче од Москве. Када будете видели да се граница Запада помера ка нама, знајте да је слобода близу ““ истакао је Александар Аца Миљевић, машински инжењер и додао да “тај тренутак долази и важно је да га дочекамо спремни, јер слободу нам неће нико донети, морамо сами да је освајамо“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa