Инфо

3. април 2014.3. апр 2014.
ПАРК НАУКЕ НА ЛЕТЊИКОВЦУ

НОВЕ ИНСТАЛАЦИЈЕ

У првом Парку науке у Србију, у кругу Центра за стручно усавршавање, представљено је 12 нових инсталација.
Шетња улицом Сигмунда Фројда, предах на Питагорином тргу, или предавање у графенској учионици, могући су од прошле среде у Парку науке на Летњиковцу. Са 12 нових инсталација, овај простор сада располаже са 24 интерактивна учила.
- Постављене инсталације немају само научни смисао, већ служе и практичном образовању, истакла је гошћа из Београда, Мирјана Поповић-Божић, са Института за физику.
Презентацију практичне примене учила организовало је 15 волонтера, ученика Медицинске школе, који су упознавали окупљене са карактеристикама инсталација. Велики допринос у раду Парка науке пружила је и њихова професорка, Татјана Марковић-Топаловић.
- Представљање нових инсталација је својеврсни позив учитељима, наставницима, ђацима и родитељима да дођу у Парк науке и изађу из дводимензионалних уџбеника. Ово је место за све љубитеље науке и људе који активно мисле, навела је Марковић-Топаловић.
Промовисање науке и знања као мотора развоја сваке заједнице мора бити приоритет сваког друштва, навели су представници Градске управе.
- Нажалост, наше друштво данас није у стању да производи добра и услуге које осмишљавају наша талентована деца и млади људи. Такво стање морамо мењати, а Парк науке свакако служи остварењу тог циља, навео је градоначелник Шапца Милош Милошевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa