Инфо

3. април 2014.3. апр 2014.
АМБАСАДОР АУСТРИЈЕ У ШАПЦУ

УПОЗНАВАЊЕ СА ПОТЕНЦИЈАЛИМА

Амбасадор Аустрије у Србији, Јоханес Ајгнер, јуче је боравио у Шапцу. Посету је иницирала аустријска амбасада, са жељом да се упознају привредни потенцијали Града. Разговор са градоначелником Милошем Милошевић трајао је око сат времена и водио се на српском језику у Дуњића кући. Након што му је приказана презентација Града, амбасадор је прошетао Шапцем, и посетио неке Зоркине погоне и Индустријску зону.
Милош Милошевић је изјавио да посета амбасадора предстаља изузетну част. Говорили су о свему ономе што повезује Шабац и Аустрију кроз историју, али и данас.
-Мислим да је најзначајнија држава за сарадњу и наше земље, али и Града управо Аустрија. Амбасадор је у Шапцу после дуго времена и надам се да ћемо овом приликом ту праксу изменити и да ће наши контакти са амбасадом бити чешћи. Овде су дошла два велика инвеститора из Аустрије. Асамер, који је власник “Зорка плочица“, и Деспотовић, човек нашег порекла, власник “Зорка опреме“. Велики број наших суграђана живи и ради у Бечу и Аустрији. На историју нашег града, урбанизам и архитектуру доста је утицала тадашња Аустроугарска. Из ове земље дошли су и први лекари и фармацеути у Шабац. Имали смо много тема које су нам дале увид у богатство односа које смо имали са Аустроугарском, односно Аустријом ““ рекао је градоначелник.
Милошевић је подсетио да је у односима две земље било и ружних периода, али да је прилика подсетити се и тога, да се такве ствари више не би дешавале. Градоначелник је навео да је циљ да се сарадња између две пријатељске земље, а ту и града Шапца, обогати и развије у корист оба народа.
-Моја жеља јесте да унапредим већ врло добру сарадњу између Аустрије и Србије. Због тога сматрам да је веома важно да се упознам са различитим местима и регионима ове земље. Први пут сам у Шапцу и чуо сам за већ постојеће релације између града и аустријских места. Рекли су ми да нас је историја раздвајала, али да нас спаја заједничка будућност у Европској унији ““ рекао је амбасадор Ајгнер.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa