Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
СЕДНИЦА УРБАНИСТА СРБИЈЕ

РАЗГОВАРАНО О БИТНИМ ТЕМАМА

Прошлог петка у Шапцу је одржана заједничка седница Председништва Удружења урбаниста Србије и Савета Салона урбанизма. Након поздравних речи градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, директора ЈУП „План“ Шабац Ђорђа Михаиловића и председника Удружења урбаниста Србије Душана Минића, приступило се дневном реду.
Председник Савета Салона Славица Ференц навела је да Удружење урбаниста Србије има обичај да се неколико пута годишње састаје и да се те седнице одржавају у различитим градовима у Србији. Објаснила је да се на њима углавном размењују искуства и проблеми из струке.
Седница у Шапцу била је прва у овој години.
-Договарамо се како да организујемо међународни научно ““ стручни скуп, Летњу школу урбанизма, где се припремају веома интересантне теме. Највероватније ће бити одржана у Крагујевцу 14., 15. и 16. маја. Говориће се о урбаној политици, шта даље са урбанизмом у будућности и која је перспектива наше делатности и предузећа. Догађа се да урбанистичка предузећа у Србији западну у финансијску кризу. Имају послове, али је наплативост веома тешка. Друга тема се односи на Закон о планирању и изградњи и пратеће законе. Према том закону грађевинске дозволе треба да се издају за 28 дана. То је веома добро, а видећемо како ће се показати у пракси. Уједно разговарамо и о међународном Салону урбанизма који би ове године требало да се одржи у Нишу, рекао је Душан Минић.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa