Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
ИЗЛОЖБА СЛИКА

ЈОШ О КАМЕНУ

У галерији Културног центра, у понедељак је отворена изложба слика “Још о камену“ Драгане Тодоровић Скорић. Ову поставку, ауторка је излагала на Пролећним и Јесењим изложбама у Уметничком павиљону “Цвијета Зузорић“ и групно у Градској галерији Котор, “Мостови Балкана“ у Крагујевцу и Кући Ђуре Јакшића у Београду.
- Мој рад се креће у серијском трагању између “мрље“ у “линије“. Понекад је густо наношење боје до пасте и грађења текстуре, а некад је трагање за чврстом, дефинисаном, готово строгом линијом која омеђава простор, облике и њихове односе. Простор слике је врло присутан и засад без идеје да би се могао расточити до апстракције. Палета је и даље једноставна, готово симболична, од ултрамарина, кобалт плаве, Ван Дајкове умбре до титан беле, изјавила је ауторка.
У позадини ове серије слика коју карактерише опседнутост каменом, и даље је јак цртеж.
Изложба је отворена до 4. марта.
Драгана Тодоровић Скорић је рођена у Београду 1971. године. Дипломирала је сликарство на Факултету ликовних уметности у класи професора Момчила Антоновића и завршила постдипломске студије код истог професора. Члан је УЛУС од 1997. године. Излагала је на седамдесетак групних изложби у земљи и иностранству.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa