Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ И АКАДЕМИЈУ

КОНКУРС ОТВОРЕН ДО КРАЈА МАРТА

Конкурси за пријем ученика и кадета у војне школе отворени су прошле недеље и трајаће до 31. марта 2015. године, саопштило је Министарство одбране Србије.
У Војну гимназију биће примљено 90 ученика, у Војну академију 99 кадета, док ће на Медицински факултет Војномедицинске академије бити примљено 25 кадета. Младићи и девојке који желе да конкуришу за упис у војне школе треба да поднесу пријаву у центрима Министарства одбране на територији сталног места боравка, а уз пријаву потребно је приложити неопходну документацију.
Војна академија и Војна гимназија ће за време трајања конкурса сваке суботе организовати акцију „Отворена врата“ када ће сви заинтересовани моћи да посете ове школе и непосредно се упознају са њиховим капацитетима и могућностима, а запослени ће им пружити све потребне информације у вези са конкурсом и условима живота и рада. За време школовања ученицима и кадетима обезбеђени су бесплатан смештај и исхрана у интернатима Војне академије и Војне гимназије, као и целокупна наставна литература, капацитети Спортског центра, библиотеке и интернет центра.
По завршетку школовања, кадети стичу високо образовање и стручно звање које је прописано акредитованим студијским програмима, наводи се у саопштењу Министарства одбране. Након успешно завршеног школовања у Војној академији и на Медицинском факултету ВМА кадети се примају у професионалну војну службу и производе у чин потпоручника одговарајућег рода, односно службе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa