Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
ОБЕЛЕЖЕН ДАН СТРАНКЕ

РАВНОПРАВНОСТ НА СВИМ НИВОИМА

Социјалдемократска партија Србије, ГрО Шабац, обележила прошлог петка Дан странке
Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 20. фебруар за међународни дан социјалне правде на заседању 2007. године. Обележавање овог датума започело је 2009. године и на тај дан промовишу се напори на уклањању проблема сиромаштва, искључености и незапослености. У Србији, око 10% становништва живи у тешком сиромаштву, а многе друштвене групе налазе се на маргинама друштвеног живота, у немогућности да остваре право на здравствену заштиту, образовање, становање. Зато је данас више него у другим временима неопходно показати хуманизам, солидарност и одговорност за оне који су најугроженији и најрањивији и који без помоћи шире друштвене заједнице не могу решити своје основне егзистенцијалне проблеме.
Социјалдемократе се залажу и за равноправност на свим нивоима, односно за једнаке могућности и права за све, без обзира на њихову родну, социјалну, етничку или верску припадност.
ГрО СДП Србије Шабац ће интензивирати своје залагање на побољшању услова живота својих суграђана кроз програме: економског оснаживања Града, развој социјалног предузетништва, организовање јавних радова, покретања иницијативе за отварање канцеларије за људска и мањинска права, развој пољопривреде... Посебан вид помоћи биће усмерен на младе, старије, тешко запошљиве, жене, инвалиде ...
Обележавање Дана СДП Србије увеличао је и члан Председништва странке Марко Стојановић,Градски одбор СДП Србије ““ Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa