Инфо

22. април 2010.22. апр 2010.
ПРОБЛЕМ ОТКЛАЊАЊА ОТПАДА У ШАБАЧКОМ КРАЈУ

НЕМА МЕСТА ЗА СМЕЋЕ

Отпад или народски речено ђубре, деценијама представља проблем у Шапцу и околини. Дивљим депонијама најугроженија села. Решење током идуће године
Проблем дивљих депонија отпада није изражен само у шабачком крају, већ у читавој Србији. Пре свега постојећа градска депонија није по санитарним принципима и потпуно је неусловна, а то је наслеђено стање које морамо да превазиђемо. Проблем ће се решити формирањем регионалне депоније која ће да опслужује Шабац и Сремску Митровицу, а биће лоцирана у Јарку ““ почиње причу Ненад Томић, сарадник у кабинету Градоначелника, који се бави управљањем отпадом, на територији Шапца.
Проблем града и села, који деценијама није решен, по свим изгледима ускоро ће доћи до реализације. У Градској управи наводе да је у тим пословима већ дуг пут учињен када је у питању изградња Регионалне санитарне депоније. Многи су заборавили побуну мештана Варне и околине, који нису дозволили одлагање отпада у њиховом атару, па је решење, после неколико сличних покушаја, нађено на легендарној шабачкој Дудари. И поред негодовања Шапчана ђубре је ту недалеко од центра града просипано, прекривано слојем земље и у овом времену скоро да је попуњено. А у међувремену завршени су скоро сви пројекти, што је био најдуготрајнији и свеобухватан посао. Регионална депонија ће се градити у Јарку а у Шапцу ће бити такозвана трансвер, односно претоварна станица на којој ће се отпад из возила Градског комуналног претоварати у веће специјалне камионе и одвозити у Јарак.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa