Инфо

22. април 2010.22. апр 2010.
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ШАПЦА

ЕВРОПСКИ СТАНДАРДИ ЗА БУДУЋНОСТ

Омладинска иницијатива „Млади су будућност!“ је урадила ТВ кампању под истоименим називом која нас на јасан начин суочава са конфликтом образовног система у Србији и савременог друштва.
Група је настала након семинара „Придружимо се“ у организацији Канцеларије за младе града Шапца и Београдског центра за људска права, а под покровитељством амбасаде Шпаније и Канцеларије владе Србије за европске интеграције. Семинар је одржан у Шапцу у мају прошле године и на њему учествовало 50 ученика шабачких средњих школа.
Троје младих окупљених у ОИ „Млади су будућност!“ биће представници Шапца и са својом кампањом учествоваће на финалном такмичењу у Београду које ће бити одржано следеће недеље. На финалном такмичењу учествоваће представници осталих градова из Србије.
У динамичним и интригантним спотовима млади су илустровали савремено информационо друштво. Представили су чињенице о развоју савремених комуникационих технологија. Интернет и све популарније друштвене мреже су постали саставни део живота сваке младе особе у Србији, али и у свету. Кроз спот сазнали смо да у свету постоји 350 милиона корисника Фацебоок-а, да је број интернет уређаја у свету 1,73 милијарде и да се на YоуТубе-у дневно погледа милијарду видео снимака, али и да у Србији само 55% школа има своје интернет презентације, да свака пета школа има свој електронски дневник, а да преко 55% наставника није прошло никакво стручно усавршавање за рад на рачунару.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa