Инфо

22. април 2010.22. апр 2010.
СУДБИНА ДИЈАГНОСТИЧКОГ ЦЕНТРА У РУКАМА СУДА

НЕПРИСТОЈНА ПОНУДА ХЕМОФАРМА

Агенција крива за рашомон, каже за “Глас Подриња“ градски јавни правобранилац Љиљана Димитријевић-Петаковић
Ни после пуних седам година од приватизације АД “Зорка-Фарме“ не назире се крај рашомонијаде везане за изградњу и опремање шабачког Дијагностичког центра.
Да подсетимо; купац вршачки “Хемофарм,“ који је купио 70% шабачке фирме, у оквиру одредаба о социјалном програму обавезао се да на име изградње и опремања Дијагностичког центра, уплати 2.000.000 евра. Управо тај део Уговора о купопродаји “Зорка-Фарме“ је и био пресудни чинилац да се на тендеру изабере “Хемофарм,“као најбољи понуђач.
Према слову купопродајног Уговора, купац је био дужан да у року од годину дана уплати или набави опрему за Дијагностички центар. Локална самоуправа и Медицински центар, у склопу пројекта Болница под истим кровом, инсистирају да се средства од приватизације “Зорка-Фарме“ инвестирају у овај пројекат, у чијем склопу би био и будући Дијагностички центар.
Управо таква одлука локалне самоуправе послужила је вршачком концерну да већ пуних седам година избегава преузету обавезу. Наиме, из обимне преписке између градске власти и “Хемофарма“ може се извући сажетак да купац сматра како се одустало од изградње Дијагностичког центра, те да у тим условима престају обавезе купца према локалној самоуправи и Медицинском центру.
И поред бројних покушаја да се преговорима и договором размрси овај чвор и да град добије средства предвиђена Уговором о купопродаји, градске власти се обраћају Агенцији за приватизацију.
У допису Агенције за приватизацију, у само једној јединој реченици констатује се “да је обавеза из Уговора о приватизацији “Зорка-Фарме“ постала неизвршива и да се уговорне стране упућују на међусобни договор око начина, рока и износа наведене обавезе.“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa