Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
ГРАДСКИ ОДБОР СНС ПРЕД ИЗБОРЕ У МАЈУРУ

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ПРУЖНОМ ПРЕЛАЗУ

Градски одбор Српске напредне странке одржао је у понедељак конференцију за медије у Мајуру. Повод су избори за Савет ове приградске Месне заједнице који ће се одржати 7. јуна. Окупљеним новинарима обратили су се народни посланици др Александар Перановић и др Бобан Бирманчевић, као и кандидати за Савет МЗ које ће ова странка подржати Маријана Цревар и Миле Аћимовић.
-Избори који следе су грађански, ипак, Српска напредна странка ће подржати 15 кандидата за које сматрамо да су најугледнији, најутицајнији и најбољи у својој средини. Показаћемо грађанима Мајура да овде можемо да направимо другачију атмосферу и нов амбијент. Грађани ће после 7. јуна моћи да се обрате Савету МЗ за решавање својих проблема. Циљ је и да се створи место где ће млади проводити своје време и да се омладина задржи у Мајуру, рекао је Перановић.
Према његовим речима, кандидати које СНС подржава на најпоштенији начин ће водити ову МЗ. Истакао је да ће им они помоћи да се проблеми грађана, који су бројни јер су наслеђени, решавају на свим нивоима. Перановић је навео да се у овој странци труде да у сваком тренутку изађу у сусрет грађанима, јер због њих и постоје.
Бобан Бирманчевић је изнео тврдњу да је Шабац један од ретких градова који од својих грађана узима паре за шодерисање путева, изградњу канализационе и водоводне мреже, асфалтирање.
-Имамо већи буџет него све околне општине заједно. Много мање општине из непосредне близине, Богатић, Коцељева, Владимирци, не узимају новац од грађана за елементарне ствари. Овде, на три километра од центра града немамо канализацију, рекао је Бирманчевић.
Маријана Цревар је навела да у Мајуру живи доста деце, али да нема садржаја примерених њима. Као пример је истакла да основна школа у овој МЗ нема салу за физичко.
Миле Аћимовић сматра да највише невоља мештанима праве подземне воде. Каже да од 2006. године сваке године на овај начин буде поплављено око 30 кућа и да се та вода задржава доста дуго у двориштима.
-Имамо проблема и са водом за пиће, а људи немају пара за прикључак на водовод. Прошле године сам подносио захтев за канализацију, али сам добио одговор да нема пара у буџету, каже Аћимовић и поставља питања сада може да се ради канализација, као и прикључак на водовод на 36 рата, а пре годину дана није могло.
Као што је СНС у претходном периоду и најављивао, почели су радови на пружном прелазу у центру Мајура. Овај прелаз, који није био адекватно обезбеђен, однео је велики број живота.
Радивоје Мићић, први на листи коју подржава СНС за Савет МЗ, рекао је да су у непосредном контакту са грађанима схватили да је на врху приоритета њихових потреба решење овог проблема.
Јосип Ујчић, директор Сектора за саобраћај Железница Србије навео је да радови обухватају грађевинско уређење, које је почело, потом асфалтирање, а на крају ће бити уграђен савремени уређај за обезбеђење саобраћаја.
-Путни прелаз ће бити аутоматски уређен, са путопрелазним полубраницима, који ће за време проласка воза бити спуштени. Тиме ће се знатно побољшати стање безбедности на овом месту, рекао је Ујчић и додао да време завршетка радова зависи од више фактора, али да ће то бити у релативно кратком року.
Као следећи посао у Мајуру најављени су радови на путу који је оштећен у поплавама.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa