Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
НАСТАВЉА СЕ ПРОЈЕКАТ „ДВА НА ДИНАР“

АСФАЛТ У НАКУЧАНИМА

У Накучанима је завршено асфалтирање дела саобраћајнице која ово село повезује са Метлићем. Вредност радова износи милион и 800.000 динара, а средства за овај посао обезбеђена су кроз програм „Два на динар“.
Асфалтирање дела сабраћајнице која повезује поцерска села Накучани и Метлић завршено је у уторак. После три дана припремних радова, екипе грађевинског предузећа „Југокоп“ завршиле су постављање асфалта на до јуче земљаном малском путу. Нова саобраћајница ће бити од велике користи мештанима ова два поцерска места, истакао је председник Савета месне заједнице Накучани Продан Панић.
- Овај пут нам много значи. Средства смо обезбедили кроз програм „Два на динар“. Очекујемо да на исти начин буду скупљена средства и за преосталу деоницу пута ка Метлићу, у укупној дужини од око 700 метара. Боље саобраћајнице нам пружају могућност да брже и лакше дођемо до својих имања, навео је Панић.
Кроз програм „Два на динар“ до сада је асфалтирано више од 200 километара путева на подручју Шапца, а са таквом праксом наставиће се и у будућности, рекао је директор Дирекције за путеве Миодраг Филиповић, који је додао да се и остатак новоасфалтираног путног правца може уредити на овај начин.
- Дужина асфалтираног пута износи 400 метара, док је вредност радова милион и 800.000 динара. Трећину средстава за овај посао прикупили су мештани Накучана, а две трећине новца обезбедио је град, рекао је Филиповић.
Уређење саобраћајница само је једна од активности којима се стварају бољи услови за живот на селу, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је том приликом позвао мештане Накучана, али и осталих шабачких села, да измирују обавезе по основу пореза на имовину, јер ће сва средства прикупљена на овај начин бити на располагању житељима насеља где су скупљена.
- Пример асфалтирања пута у Накучанима потврђује да када се грађани удруже много се лакше остваре циљеви које они желе. Ми смо као град увек ту да помогнемо у оваквим иницијативама. Мештани шабачких села много тога могу да ураде захваљујући и томе пто смо, као прва локална самоуправа у Србији, донели одлуку да средства која житељи неког села прикупе на основу пореза на имовину остају у том месту. Становници Накучана, али и свих осталих шабачких села, треба сами да одлуче у вези са тим шта ће се од тог новца урадити, односно где треба уложити средства. Ми смо ту да поштујемо њихове жеље и предлоге, навео је Зеленовић.
Представници града навели су да ће са улагањем у сеоске месне заједнице наставити и у наредном периоду, и позвали представнике савета месних заједница да им у том процесу помогну, како би се створили што бољи услови за живот на селу.

М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa