Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
СУТРА ПОСЛЕДЊИ РОК ЗА ПРИЈАВУ НА 46. МЕЂУНАРОДНИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ЈАРАК ““ ШАБАЦ

ОДАЗВАЛО СЕ ОСАМ ЗЕМАЉА

За 46. Међународни пливачки маратон Јарак ““ Шабац, који ће се одржати у недељу 2. августа, до сада се пријавило петнаест такмичара из осам земаља и то: Македоније, Хрватске, Мађарске, Чешке, Италије, Бразила, Шпаније и Америке.
- До краја пријавног рока очекујемо учешће такмичара из још две земље. Што се тиче домаћих маратонаца биће тешко да неког приволимо. Актуелна су два млада пливача, Фаркаш Тамаш и Бенце Балзам из Бечеја. Они су првенствено базенски пливачи и учествују у СРБ ОПЕН КУПУ а то су кратки маратони до десет километара. Шабаки маратон, као што се зна, дужине је деветнаест километара. Дан пре нашег маратона организује се и пливачки маратон у Бечеју на Тиси у дужини од пет километара, а истог дана кад и код нас, у Чачку на Морави пливаће се у дужини од два и по километара. Оба ова кратка маратона се бодују дако да ова два млада маратонца желе, као и њихови тренери и родитељи, да прескоче Шабачки маратон који се не бодује ““ каже Војислав Мијић, директор Шабачког маратона.
Када је у питању женска конкуренција у Србији ситуација је још тежа.
- Нажалост ово је наша стварност. Ако ових дана успемо неког да пронађемо од домаћих такмичара то ће за Организациони одбор бити велики успех.
У истом дану организоваће се и Мини маратон дужине 1.200 метара од старог железничког моста до градске плаже „Стари град“.
- Пливачи треба да дођу у десет часова на градску плажу ради пријаве и обављања осталих формалности. Након пријављиванња, у 11 часова, аутобус ће их одвести на старт изнад Кочиног канала. Старт маратона је у 11.30 часова. Организациони одбор ће накнадно одредити категорије према узрасту. Такође, за све оне који ће очекивати победнике великог маратона, биће организован разноврстан културно-спортско-забавни програм ““ истиче Мијић.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa