Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
НАГРАДА ИСТАКНУТОМ НОВИНАРУ МОМИЛУ БОШКОВИУ

ЗА НЕГОВАЊЕ ВУКОВОГ ДЕЛА

Шапчанин Момчило Бошковић, истакнути прегалац јавне речи (бивши дугогодишњи дописник Радио Београда и Вечерњих Новости), а касније главни и одговорни уредник Радио Београда, награђен је захвалницом за допринос популарисању рада Вукових сабора, од стране Вукове задужбине на недавно одржаној двадесет осмој Скупштини ове, једне од најстаријих културних институција у нас. Она организацијом Вуковог сабора у Тршићу покушава да од заборава сачува грандиозно дело “оца српске писмености”. Бошковић је више од 20 година пратио и извештавао са Вукових сабора, који су били у времену постојања бивше државе једна од најмасовнијих културних манифестација.
- Сабору су тада присуствовали истакнути политичари, културни и јавни радници, као и бројни гости из целог света. Наравно, било је и доста ученика, а пригодне свечаности увек достојне имена и дела Вука Караџића, каже Бошковић, који је за успешно извештавање у више наврата похваљен и награђиван од стране Радио Београда и многих културних институција и организација у Србији.
Момчило Бошковић је новинарством почео да се бави још 1960. године. За свој дугогодишњи рад добио је мноштво признања и награда државних институција, радних колектива, Удружења новинара Србије, других институција и организација. У својој дугогодишњој каријери објавио је велики број интервјуа са истакнутим спортистима, политичарима, књижевницима, уметницима али и многим производним радницима и сељацима.
У заслужену пензију отишао је са места главног уредника Првог програма Радио Београда. Сада ради као сарадник РТВ икаго и Телевизије АС Шабац.

Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa