Инфо

21. јануар 2016.21. јан 2016.
ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ЗА БОЉИТАК СЕЛА

СВАКИ КОРАК НАПРЕД ЈЕ ОГРОМАН

Педесетједногодишњи Милета Јеличић из села Вукошић у општини Владимирци редак је пример човека који од ране младости прихвата обавезе да брине о селу, ни на трен не мислећи на личну корист. Тако је и сад. Помогао је да се ураде бројни послови.
- Уз три пропуста који су решили спорна места за сељане, те прилазе кућама, урадили смо и улично осветљење, мојом жељом у центру села а, разумевањем општинских челника и наставак до фамилија Филиповић уз пропратно уређење пута. Све су то важни послови урађени ни по бабу ни по стричевима. Имамо чврста обећања да ће бити завршен и асфалтни пут од Стојића до Орловца. Тиме ће и слика села бити комплетна-набраја Милета.
Има Милета у кући три генерације. Отац Никола броји 76 лета, ту је и мајка Бранка и синови 20 годишњи Миле и 13 лета стар Миша. Обрађују 17 хектара земље и сеју по традицији кукуруз и пшеницу. Подржавају рад накапиталном пројекту који се односи на језеро у Вукошићу.
- Значиће пуно младима. Истина је да и до шест хектара земље имају појединци, али надокнада ће бити коректна. Наводњавање 17 километара испод језера и пратећи садржаји су посао од државног значаја. Треба људе разумети али бољитак носи собом и жртве и ту се хтели не хтели морамо усагласити. Биће Вукошић, где је остало пуно младих на селу, место бољег живота јер сваки корак напред је огроман. Успут локална самоуправа и Србија су гарант да се ради права ствар и да тако треба. Нићи ће и пропратни садржаји који ће надамо се олакшати живот младих а, остало следи у раму најављеног, појашњава Милета познатији у селу као Кока.
Увек се још од омладинских дана говорило где је густо, ту је Кока. Сада су лепи дани пред сељанима, убеђен је вредни јунак наше приче
Милета Јеличић увек одважан и неко ко себе ставља на друго место у значају, подржава напредак и помоћи ће га колико може. А знајући га може пуно уз помоћ синова и младости села, то очекује.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa