Инфо

21. јануар 2016.21. јан 2016.
СЕНИОРИ И КАДЕТКИЊЕ ОКК ШАПЦА ПОЧИЊУ ПРОЛЕЋНЕ ПОЛУСЕЗОНЕ

Борба за опстанак

Гостовањем у Трстенику, кошаркаши ОКК Шапца за викенд почињу другу полусезону у Регионалној лиги „Запад“. Шапчани су лошим учинком јесенас, себе „укључили“у борбу за опстанак, која ће, највероватније, бити грчевита до самог краја. У сличној позицији су и кадеткиње, које настављају Кадетску лигу Србије са претпоследњег места и оствареном једном победом у седам кола.
Управо гостовање екипе из Трстеника, у првом колу, почетком октобра 2015. године, било је лош наговештај за шабачке кошаркаше. Врло просечна екипа, водила је читав меч и остварила рутинску победу у сали Гимназије. То је био само први од десет пораза Омладинског кошаркашког клуба „Шабац“ у 13 кола. Између броја гостовања и броја пораза на гостујућим паркетима Шапчана разлика је само један, а у седам дуела у Шапцу, пет пута су се радовали гости. Такав учнак довео је „Шабац“ на деобу 12. и 13. позиције на табели са Студентом из Бајине Баште, а само 12. место доноси опстанак.
Други део првенства ОКК „Шабац“ би требало да игра појачан за плејмејкера Секулића. Са њим су договорени сви услови, али се чекају папири из Кошаркашког савеза БиХ, где је до сада наступао овај играч. Одлазака није било.
- Ову сезону смо почели слабији него претходну, што се одразило на резултате. Циљ је опстанак, све друго је нереална амбиција. Верујем да ћемо бити бољи јер нам је и распоред лакши у односу на јесен. У Шабац нам долазе екипе из доњег дела табеле и ту је наша шанса – истакао је потпредседник клуба, Зоран Неговановић.
„Полет“, „Шабац“ и „Студент“ су најугроженији, уз „Свилајнац“ који се, са само једном победом, једном ногом већ налази у Другој регионалној лиги. Сваки од од ових тимова једног конкурента дочекује и једном гостује, а ситуација се не мења много, ако се међу угрожене укључе „Свилајнац“ (дочекује све осим Шапца) и „Зекас 75“ (једино је домаћин Шапчанима).
Све у свему, „Полет“ је у благој предности због победе више, али је борба за опстанак између, најмање, три екипе извесна до самог краја. Последње две екипе испадају у четврти ранг.
Кадеткиње лигу настављају гостовањем у Лозници, јединој екипи која је иза њих на табели и јединим тимом без тријумфа.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa