Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
ТРИБИНА ПОКРЕТА „ДОСТА ЈЕ БИЛО“ У ШАПЦУ

САМИ НА ИЗБОРЕ

Идемо сами на изборе, јер сматрамо да када год се помеша чиста и прљава вода, та вода се запрља. Пензије су имовина, а не социјална категорија, и одмах ћемо вратити пензије на старе износе
Покрет „Доста је било“ представио се Шапчанима и то трибином у Културном центру.
Према речима председника овог покрета Саше Радуловића, „Доста је било“ излази самостално на изборе на свим нивоима. Циљ је да се на парламентарним изборима пређе изборни праг, а на локалним изборима изаћи ће само у оним срединама у којима има квалитетне кандидате.
- Идемо сами на изборе, јер сматрамо да када год се помеша чиста и прљава вода, та вода се запрља. Ми смо другачији и ми вам обећавамо да ко год буде гласао за нас неће добити посао ““ каже Радуловић.
Говорећи о сарадњи са осталим опозиционим странкама, председник „Доста је било“ истиче да покрет не тражи коалицију ни са ким, али да је спреман за договоре о „спречавању изборне крађе“.
- Било би згодно да све странке које не кокетирају са Вучићем, сарађују, да имамо мобилне тимове, контролоре ““ додаје он.
Када је реч о изборном резултату, Радуловић наглашава да ће та политичка опција прећи цензус и да „сигурно улази“ у нови сазив Скупштине Србије.
- Покрет на чијем сам челу, има више од шест одсто подршке у Београду и Војводини, а у остатку Србије има између три и четири. Оно што видимо на терену и енергију коју видимо међу људима, говори нам да ћемо успети ““ рекао је он.
Радуловић је напоменуо да је један од циљева на парламентарним изборима да и Александар Вучић и Српска напредна странка не добију више од 40 одсто гласова.
- Избори ће уверити челнике владајуће странке да је њихова популарност знатно мања него што поједина намештена истраживања показују. После избора очекујемо значајне промене у друштву, као и распад СНС до краја године ““ верује Радуловић.
Покрет „Доста је било“ залаже се за укидање пројекта „Београд на води“, да сви грађани Србије који немају приходе добијају по 20.000 динара, а сваки члан из такве породице још по пет хиљада динара.
- За овакву врсту социјалне помоћи потребно је 1,5 милијарди евра годишње, а данас се за социјална давања издваја 1,6 милијарди. То је одговорна политика. Пензије су имовина, а не социјална категорија, и одмах ћемо вратити пензије на старе износе ““ додао је Радуловић.
Радуловић је оценио да у Србији влада медијски мрак, додавши да је последњи пут гостовао на телевизији с националном фреквенцијом у марту 2014. године.
- Направили смо огромне помаке на интернету. Нашу фејсбук страницу у последњих месец дана видело је 1,4 милион људи, од тога 750.000 видео прегледа, 150.000 посетилаца који су лајковали, шеровали. На интернету смо далеко најјачи,“ истакао је Радуловић.
На трибини у Шапцу, поред Радуловића, говорили су и проф. др Душан Павловић, потпредседник Покрета, као и Татјана Мацура, чланица Главног одбора.
Ко не уме боље од БабиЋа
Саша Радуловић је позвао грађане Шапца да се прикључе Покрету и да се активно баве политиком.
- Главна карактеристика поштених људи је та да се плаше да ли ће умети да се баве политиком. Сигуран сам да ће сви умети, јер ко не би умео боље од Зорана Бабића, а он је шеф посланичке групе највеће странке у парламенту ““ закључио је Радуловић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa