Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ОДРЖАНА СКУПШТИНА ПАРТНЕРА ЗА РЕВИЗИЈУ СТРАТЕГИЈЕ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА

ЗА ШАБАЦ У КОМ ВРЕДИ ЖИВЕТИ

Скупштина партнера за ревизију Стратегије одрживог развоја града Шапца, са израдом Акционог плана за период 2016. до 2020. године, одржана је у понедељак у хотелу „Слобода“. Град Шабац је покренуо процес ревизије Стратегије одрживог развоја укључујући и израду Акционог плана за период 2016. - 2020. године, а градоначелник је донео решење о образовању и именовању комисије која ће започети процес.
Обраћајући се присутнима на скупу, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, истакао је да је потребно да сви заједно планирамо активности града и да заједно учинимо Шабац бољим местом за живот.
-Чињеница да Град Шабац прави овакву стратегију, показује да озбиљно мислимо на нашу будућност. Градови као што је Шабац морају имати важне стратешке документе. Ми имамо јасан план, а данашњи скуп показује да желимо да у одлучивање укључимо велики број наших суграђана и учинимо Шабац бољим местом за живот. Стварањем добрих услова и послови ће пратити људе, а не људи послове. Желимо да Шабац буде град у коме вреди живети и у који се вреди вратити. Тиме ћемо омогућити услове за нове послове, који ће бити боље плаћени, напоменуо је градоначелник.
Ревизију Стратегије одрживог развоја града Шапца, кроз пружање стручне и техичке подршке, подржава Стална конференције градова и општина. Александар Маринковић, координатор за стратешко планирање програма из СКГО, каже да је њихова организација неколико месеци активно укључена у ревидирање Стратегије која постоји од 2010. године.
-До сада смо урадили ситуациону анализу и процену имплементације, али и упоредну анализу када су у питању други градови у Србији. Промене ћемо данас представити окупљеним грађанима, како би у оквиру радних мера учествовали, казао је Маринковић.
Душан Костадиновић, координатор на ревизији Стратегије одрживог развоја града Шапца, каже да ће процес стратешког планирања одрживог развоја бити заснован на партиципативном приступу, кроз укључивање локалних партнера од значаја за развој града.
-Град је 2010. усвојио Стратегију која важи до 2020. године. Након пет година, јавила се потреба за ревизијом. Предвиђено је формирање Скупштине партнера, као неформалног тела састављеног од представника локалне самоуправе и локалних партнера. У оквиру Скупштине биће оформљене четири тематске радне групе: урбанизам и заштита животне средине, друштвени развој, економски развој и добра управа, казао је Костадиновић.
Учешћем у радним групама, локални партнери ће директно учествовати у изради Стратегије одрживог развоја града Шапца и тако утицати на будући развој локалне заједнице.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa