Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
МИТИНГ КОАЛИЦИЈЕ СПС ““ ЈС

БИТНО ЈЕ ОНО У СРЦУ И ДУШИ

Дачић поручио да ће се залагати за идеје да су сви људи једнаки, да сви имају право да се школују и лече бесплатно. Приоритет ће им бити борба за нова радна места. Дачић поручио грађанима да ће им за реализацију ових идеја бити потребан довољан број посланика и одборника који ће се борити за њих
Представници коалиције окупљене око Социјалистичке партије Србије одржали су у уторак митинг у центру Шапца. Окупљенима су се обратили председник СПС и министар иностраних послова Ивица Дачић и председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма.
-Сви смо ми пролазни, али ће наша идеја и партија остати и опстати и у наредним деценијама. Нису важни функционери. Битно је шта имате у срцу и души. Ми знамо шта је наш циљ и за шта смо се борили вековима. Није црвену заставу измислио ни Дачић, ни Милошевић, ни Тито. Настала је много раније као симбол борбе радничке класе за своја права широм света, рекао је Дачић.
Председник социјалиста подсетио се и неких прошлих времена, али је рекао да не жали за њима јер се она неће вратити, али да су неке идеје које су тада постојале вечне. Истакао је да су комунисти делили руже и каранфиле када су примали у радни однос , док се сада деле само откази.
-Борићемо се за идеје да су сви људи једнаки и да имају право на бесплатно школовање и лечење. Неки говоре да је то време било лоше, а имали смо четири радника на једног пензионера, док је данас тај однос један према један. Ми нисмо за прошлост, али јесмо за бољу будућност. Идеје о којима говорим морају да буду део перспективе коју млади људи треба да имају да би остали да живе овде, навео је Дачић.
Према Дачићевим речима, да није било СПС не би била створена и одбрањена Република Српска. Као највећи резултат политике Слободана Милошевића истакао је Дејтонски споразум и Резолуцију 12 44. Поручио је да они остају верни тим идејама.
-Наставићемо са нашом борбом за регионални мир, помирење и међусобно поверење. Ипак, пре свега, морамо да наставимо са борбом за нова радна места. Боримо се да друштвени капитал праведно распоређујемо на све оне који то заслужују. Мислим да Шабац може да се развије много више и да заслужује власт која ће моћи да координира са републичком влашћу, рекао је Дачић.
Лидер социјалиста је подсетио бираче да им је потребан што већи утацај да би могли да се залажу за ствари о којима причају. Истакао је да ако немају довољно одборника и посланика немају ни механизме да утичу на доношење одлука.
-Желим да позовем људе да када гледају кога ће гласати, размишљају о себи и не дозволе другима да одлучују о њима. Када се заврше избори касно је да се говори о томе. Свих ових година смо били ту, и када је било тешко и када се требало борити за ову земљу и народ, поручио је Дачић.
Ивица Дачић је навео да је градоначелник Јагодине и председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма на делу показао све за шта се они залажу. Истакао је да другима треба веровати на реч , а њему се може веровати на основу онога што се види да је урадио у Јагодини.
Марковић је рекао да Србији треба човек као што је Дачић, ког поштују у целом свету и свуда има пријатеље. Навео је да је то битно да би у иностранству куповали производе из Србије, али и да се судбоносне одлуке за Србију не доносе политички, него правно.
Изнео је нека конкретна решења којима се може побољшати живот грађана у Србији.
-Могу да вам обећам да ће бити смањен увоз пољопривредних производа када се буде формирала нова влада. Тражићемо од власника великих маркета да у њиховим рафовима буду српски производи. Такође ћемо захтевати да се донесе закон да све жене које роде дете, а не раде имају иста права као и запослене, рекао је Марковић и поручио да политичари више неће моћи да путују у иностранство екскурзијски, него да ће морати да доведу бар једног инвеститора из земље у коју оду.
На бини су се поред Дачића и Марковића појавили и председник Комунистичке партије Јосип Броз, председник Зелених Србије Иван Карић, министар саобраћаја Александар Антић, кандидат за градоначелник Шапца СПС проф. др Мирко Керкез, председник ГО ЈС Славиша Костадиновић.
После одржаног митинга лидери листе “Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија ““ Драган Марковић Палма“ отишли су код владике Лаврентија.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa