Инфо

30. септембар 2010.30. сеп 2010.
ЕКОЛОГИЈА

НЕЧИСТА ПЛАНИНА

Поводом Дана чистих планина, Шабачки еколошки покрет је у недељу, по десети пут извео акцију чишћења планине Цер. Пре тога су еколози посетили Спомен костурницу погинулим српским ратницима из Првог светског рата и уз подсећања на главне податке у вези Церске битке одали дужну пошту прецима палим за нашу слободу
Акцију чишћења су отпочели од раскрснице за Крупањ и Липове воде у дужини 6,5 км ка Липовим водама, са доње и горње стране пута купили отпад, који је од прошле године у ово доба бацан, па до данас.
Углавном смо налазили отпад од пластичних маса, али и од метала и картона који се најчешће користио као амбалажа. Први пут за ових десет година смо увидели да ни духовне вредности, као што су књиге, нису поштеђене бацања и то енциклопедијска издања од 10 књига Речника српскохрватског књижевног језика. Сигурно да многе библиотеке и школе вапе за овим капиталним издањима. Можда је то протест неког интелектуалаца због свог бедног материјалног положаја, или протест његових неписмених наследника што им није нешто вредније оставио.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa