Инфо

30. септембар 2010.30. сеп 2010.
ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

КАД СУ ЉУДИ ЗАДУЖБИНА

Милан Глумац, дипломирани правник из Београда, само је један од многих дечака и девојчица којима је, после трагедија њихових породица у ратним сукобима на простору бивше Југославије, Миле Николић из Лос Анђелеса, рођени Шапчанин, помогао да одрасту и постану честити људи
Милан Глумац, родом из Глине, на Банији, 23-годишњи младић тамноплавих очију, милог лица и поносног држања, готово стидљиво је доживео аплауз колега, професора, пријатеља и рођака, у тренутку када му је декан Правног факултета у Београду уручио специјално признање за најбољег дипломца. Међу онима који су Милану, после скромне свечаности, најсрдачније и најтоплије честитали, био је и Живко Јелић, блиски пријатељ Милановог ментора и својеврсног родитеља Мила Николића, нашег човека из Лос Анђелеса, у Америци.
Као осмогодишњи дечак Милан је дошао из хрватске “Олује“, на трактору, са сестром и ујаком, јединим преживелим од, до последњег, нашег рата, велике и познате српске породице Глумац у Глини и на Банији. Дуга би и, углавном, тужна била прича о кратком животу дечака и младића Милана до његових студија права, које је тако успешно завршио. Зато је ово прича о човеку који Милану помогао, финансијски и на друге начине, да постане дипломирани правник, ускоро и студент постипломских студија на истом факултету. Реч је о Милу Николићу, рођеном Шапчанину, који скоро четири деценије живи у Америци, а није заборавио Род и корене. Напротив. Милан Глумац је један од 20-ро деце, који су у несрећном рату на просторима бивше Југославије 90-тих година прошлог века, остали без једног или оба родитеља, којима Николић помаже да одрасту као честити људи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa