Инфо

30. септембар 2010.30. сеп 2010.
НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ ДРУГА ОПШТИНСКА ИЗЛОЖБА ГОВЕДА СИМЕНТАЛСКЕ РАСЕ И ОВАЦА

ЉУБАВ ПРЕ ИНТЕРЕСА

Већина сточара тврде да у случају производње млека и меса, када би строго мерили улагања и добит у овом моменту, штале и торови би били полупразни. Начелник Мачванског округа Светомир Вешић уверен у високе домете овдашњих домаћина, спремне за светску пијацу. Изложбу отворио нови председник општине Богатић Слободан Савић. Шампионка Сајма, крава Пантера Славољуба Маринковића из Дубља, а у конкуренцији оваца, грла Горана Чолића из Богатића
Славољуб Маринковић из Дубља, Томислав Ерцеговчевић и Верољуб Илић из Клења, Синиша Љубанић, Горан Чолић из Богатића и многи други излагачи говеда и оваца на другој општинској изложби, одржаној прошле суботе на хиподрому у Богатићу сагласни су у оцени да при постојећим ценама млека и меса од јунади и оваца, те отежаног пласмана и наплате, без велике љубави према сточарству штале и торови многих мачванских домаћина били би полупразни. Криза се и овако осећа, али од стотинак пријављених крава, јуница и оваца на иложби се појавило, тридесетак крава, двадесетак оваца и расних овнова, власника из више мачванских села.
Потенцијал је био прилично изненађење за службена лица и бројне госте и посетиоце изложбе. О величини производним и извозним могућностима мачванских сточара говорио је начелник Мачванског округа Светомир Вешић, а изложбу прогласио отвореном нови председник општине Богатић Слободан Савић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa