Инфо

30. септембар 2010.30. сеп 2010.
КОЦЕЉЕВА

СЛАТКО, СЛАНО, КИСЕЛО И ВЕСЕЛО

Други Фестивал зимнице у Коцељеви, одржан прошле суботе, окупио је 83 излагача из бројних градова Србије што је готово дупло више у односу на прошлогодишњи
Међу излагачима су били реномирани произвођачи зимнице из Србије, пољопривредна домаћинства која се баве производњом воћа и поврћа и зимнице у домаћој радиности као и удружења. На овогодишњем фестивалу могло се видети све, од меда и плодова шуме до слатка и џемова од свих врста воћа, зимнице и туршије а није изостала ни дегустација изложених производа. Током сајма посетиоци су могли купити теглу ајвара за 300 динара, киселих краставаца за 150, паприке за 220, џем од шљива за 250 динара... Осим укуса и квалитета производе је карактерисао маштовит и декоративан начин паковања.
На дупло више штандова ове године своје производе је излагало 11 сертификованих произвођача као и 30 из домаће радиности и удружења.
Обраћајући се присутним учесницима и посетиоцима председник општине Верољуб Матић је рекао да је прошлогодишње искуство значило да са фестивалом треба наставити. Ова јединствена манифестација има своје ефекте који се првенствено огледају у привредном амбијенту.
Привредно-туристичку манифестацију у Коцељеви и ове године је отворио државни секретар Министарства пољопривреде Жељко Радошевић који је оценио да је овога пута учињен један велики корак који не би био могућ да није изузетне сарадње ресорног министарства са локалном самоуправом. Према његовим речима Министарство пољопривреде је подржало манифестацију у складу са могућностима које пружа аграрни буџет.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa