Инфо

30. септембар 2010.30. сеп 2010.
ЈКП „ТОПЛАНА“ ШАБАЦ

БЕЗ НАПЛАТЕ НЕМА ГРЕЈАЊА

Пред сам почетак грејне сезоне „Топлана“ оптерећена великим дуговањима из претходног периода. За 10 милиона динара незастарелих потраживања код Основног суда у Шапцу тужено 210 купаца топлотне енергије. Грађанима неће бити одобрена отплата дуга на рате. Несавесни корисници биће искључени са мреже. Од првог октобра наплата по потрошњи: цена ће се формирати на основу варијабилног дела који ће износити 3,47 динара по киловат сату и фиксног у висини од 25,62 динара по метру квадратном
Шабачку “Топлану“, као и топлане у целој Србији пред почетак грејне сезоне оптерећују велика дуговања из претходних година. Затим велики и врло изражени диспаритет цена енергената и цена грејања. Неопходно је да грађани схвате да 70 одсто укупног трошка у нашој калкулацији представљају енергенти. Гас, мазут, електрична енергија и трошкови припреме. Практично, то значи да свако померање цене енергената на тржишту доводи до промене цене грејања. То је оно што је реално. Не можете стално да правите губитак и кредитно се задужујете. Не плаћате добављачима енергенте. Јер ако грађани не плате топлани, топлана не плати НИС-у и „Србија гасу“, они не измире своје обавезе према иностранству, неће бити енергената, дакле неће бити грејања ““ објашњава директор ЈКП „Топлана“ из Шапца Дејан Стојановић.
О тренутним дуговањима Шапчана према овом јавном предузећу, како наводи Стојановић, незахвално је говорити. Број дужника и износ дуговања мења се из дана у дан. По њему, много већу пажњу завређују мере које је “Топлана“ предузела у циљу наплате својих потраживања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa