Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
КАЈАКАШИ И КАНУИСТИ ОТПУТОВАЛИ У СЕГЕДИН

ШАБАЧКИ „ОКТЕТ“ У МАЂАРСКОЈ

У сезони коју су обележиле Олимпијске игре, последњи „чин“ биће представљање оних кајакаша које на најстаријој и најмасовнијој спортској смотри можемо очекивати у Токију, односно играма 2024. и 2028. године
Током викенда, у Сегедину, на једном од најбољих комплекса за кајак, надметаће се млађе категорије у такмичењу названом „Олимпијске наде“. Својим резултатима место у српској репрезентацији заслужило је осам овдашњих кајакаша.
У суседству ће наступити, Лука Арсеновић и Стефан Васић, Шапчани рођени 1999. године. Васић ће водити борбу у једноседу на 1.000 метара, односно у двоседу на 200 метара заједно са клупским другом. Уз К2 200, Арсеновић је на списку учесника и дисциплине К2 1.000. Годину дана млађи Никола Пајић, наступиће у двоседима на 200 и 500 метара. Жарко Јаковљевић и Андреј Нинковић, на свет су дошли 2001. године, имају амбицију да исти „покоре“ у годинама које следе, а важна “станица“ на том путу су „Олимпијске наде“ у Сегедину где ће наступати у укупно четири дисциплине. Јаковљевић ће веслати у три једноседа, на свим дистанцама (200, 500 и 1.000 метара), док ће Андреј бити у чамцу двоседа на километарској деоници. Најмлађе међу шабачким кајакашима биће 14 ““ огодишње даме, Тијана Јовичић и Дуња Сарић. Њих две биће тандем у трци двоседа на 200 метара, а веслаће и у српском четвороседу на истој деоници.
Поменутих седам имена биће представници шабачког и српског кајака, а наравно, место у Сегедину обезбедио је, већ сада, један од најбољих српских кануиста, вишеструки шампион у свим млађим узрасним категоријама, Марко Дамњановић. Шабачки јуниор покушаће да оствари што бољи пласман у једноклеку на 200 и 500 метара.
У Сегедину се очекује наступ више од 60 нација, а сваки од савеза ограничен је на максимално две посаде по дисциплини.
Такмичења стартују сутра, у раним преподневним сатима и трају до недеље поподне. Први на воду излазе спринтери у једноседу на 200 метара.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa