Info

5. oktobar 2017.5. okt 2017.
ČAŠICA SPAJA TRADICIONALNO I MODERNO
ŠESTI DANI RAKIJE U PETAK I SUBOTU

ČAŠICA SPAJA TRADICIONALNO I MODERNO

Otvaranje manifestacije je u petak u 12 sati i tajaće do 21 sat, a nastavlja se u subotu u 10 sati. Zatvaranje je istog dana u 16 časova
Šesti “Dani rakije” održaće se u petak i subotu u Glavnoj ulici, a centralnni prostor dešavanja biće ispred Kulturnog centra. Ove godine oko 40 proizvođača rakije iz cele Srbije predstaviće svoju ponudu na štandovima. Posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program, a novina je nagradna igra sa vrednim fondom nagrada.
Manifestaciju su pokrenuli Umetnička radionica “N-Dizajn” i “PS Solution”, sa željom da pospeše promociju poljoprivrednih i turističkih potencijala ovog kraja. Pre tri godine osnovano je i istoimeno Udruženje građana. Cilj je promovisanje domaće rakije kao autentičnog nacionalnog pića, razmena iskustava u proizvodnji domaće rakije, ostvarivanje saradnje sa sličnim udruženjima i organizacijama i osiguranje organizovanog nastupa na različitim manifestacijama.
Srđan Mitrašinović, direktor Turističke organizacije Šapca naveo je da ova manifestacija svake godine okuplja sve veći broj učesnika i posetilaca, a da su zanimljiv program, kvalitetni proivođači i dobra organizacija ono što privlači ljude.
-Dani rakije su uspeli da spoje tradicionalnu proizvodnju sa modernim načinom pakovanja, promocije i distribucije. Sve to zajedno sa dobrom organizacijom povod je da u TOŠ verujemo da će ova manifestacija u narednim godinama prerasti u nacionalne okvire i postati regionalno prepoznatljiva, rekao je Mitrašinović.
Otvaranje manifestacije je u petak u 12 sati i tajaće do 21 sat, a nastavlja se u subotu u 10 sati. Zatvaranje je istog dana u 16 časova.
-Celokupnu manifestaciju prati kulturno - zabavni program. Uz pesmu i igru umetničkih društava iz Šapca vratićemo sećanje na stare vrednosti i pokušati da približimo stare običaje novim naraštajima. Posetioce će od 16 časova u petak zabavljati pevačka grupa “Šapčanke”, KUD “Abrašević”, KUD “Hajduk Stanko”, KUD “Đido” iz Bogatića i drugi, rekao je Milorad Alimpić, projekt menadžer Udruženja “Dani rakije”.
Neki od najznačajniji izlagači su udruženje “Srpska rakija”, a predstaviće se i veći proizvođači iz okoline Šapca.
Ove godine organizovaće se i nagradna igra, a prva nagrada je vikend za dvoje u Budimpešti koju dodeljuje “Dream travel”. Druga nagrada je vaučer od 7.000 dinara u “Star marketu”, treća vaučer u vrednosti od 5.000 dinara u kozmetičkom studiju “Mistik”, a četvrta nagrada vaučer od 3.000 dinara koji se može iskoristiti u “Astra kolor” prodavnici boja i lakova.
Uslov za učešće u nagradnoj igri je popunjen kupon. Kuponi će se deliti u “Star marketu”, na ulici, u TOŠ, a ubacivaće se u kutiju koja će biti na bini. Izvlačenje nagrada je u subotu u 15 časova.
“Dani rakije” se održavaju pod pokroviteljstvom Skupštine grada Šapca, a suorganizatori su TOŠ i Kulturni centar.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa