23. novembar 2017.23. nov 2017.
Javno preduzeće „Infrastruktura“

Završena građevinska sezona

Najmlađe Javno preduzeće u Šapcu „Infrastruktura“, završilo je prvu građevinsku sezonu. Lepo jesenje vreme iskorišćeno je da se završe svi planirani poslovi.
Prema rečima Vladimira Radosavljevića, rukovodioca Službe za uređenje grada u „Infrastrukturi“ tri su osnovne delatnosti kojima se bavio deo ovog preduzeća kada je reč iz domena nekadašnje firme koja se bavila upravljanjem građevinskog zemljišta.
- Reč je vodovodnoj i kanalizacionoj mreži na građevinskom zemljištu i u Severozapadnoj radnoj zoni, održavanju i izgradnji kolovoza i trotoara, i o elektroobjektima – rekao je Radosavljević.
Urađen je kilometar vodovodne i 2,1 kilometar kanalizacione mreže, 500 kvadratnih metara trotoara, oko 25.000 metara kvadratnih kolovoza, kao i 400 metara visokonaponskog kabla od 20 kilovolti. Vrednost ovih radova je iznosio oko 230 miliona dinara.
- Kada govorimo o konkretnim projektima, vredi naglasiti izgradnju atmosferske kanalizacije u ulici Nova 7, kolovoz u istoj ulici i u ulici Nova 4 i Nova 24, vodovodne mreže, fekalne i atmosferske kanalizacije u ulicama Nova 5 i Nova 24. Uređene su javne površine u ulici Sime Milutinovića i u Novoprojektovanoj ulici između Masarikove i Miloša Obilića. Uradili smo i vodovodnu mrežu u ulici Drinskog artiljerijskog puka – napomenuo je Radosavljević.
On je dodao da je pod redovne delatnosti spadalo i održavanje trotoara, javne rasvete, urbanog mobilijara, kao i izgradnja dečjih igrališta na teritoriji seoskih mesnih zajednica.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa