Info

Berza

  • aero 800 ▼ -11,11%
  • aven 1.249 ▼ -3,92%
  • enhl 500 ⚫ 0,00%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.548 ▲ 0,71%
  • lsta 500 ▼ -10,23%
  • niis 548 ▲ 0,92%
  • plnm 470 ▼ -6,00%
  • tlkb 12.000 ▼ -1,31%
(23. novembar 2017.)
SPORAZUM EKONOMSKOG FAKULTETA I ŠAPCA

Praksa u rodnom gradu

Praksa u rodnom gradu
Prošle srede u Dunjića kući potpisan je sporazum između Ekonomskog fakulteta i Grada Šapca, koji će omogućiti šabačkim studentima da obavljaju praksu u rodnom gradu.
Ugovor su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu Branislav Boričić i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Ovom prilikom Ekonomski fakultet je šabačkoj Biblioteci donirao 150 stručnih naslova u vrednosti od 200.000 dinara.
S obzirom da je Ekonomski fakultet od njegovog osnivanja do danas završilo 2.000 šapčana dok je u ovom trenutku u ovoj obrazovnoj ustanovi 200 šabačkih studenata profesor Boričić nije krio zadovoljstvo što je jedan ovakav ugovor potpisan u Šapcu.
-Iz Šapca već dugi niz godina dobijamo odlične srednjoškolce i onda uzvraćamo odličnim stručnjacima. U poplavi diploma sumnjivog kvaliteta mogu da kažem da sa Ekonomskog fakulteta tokom 80 godina njegovog postojanja nijedna sumnjiva diploma nije izašla - to se neće skoro desiti, istakao je profesor Boričić.
Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović izrazio je ovom prilikom zahvalnost dekanu Ekonomskog fakulteta na prilici za postizanje važnog sporazuma.
-U današnje vreme u kojem postoji poplava lažnih diploma jako je važno da naglasimo značaj kvalitetnog obrazovanja i najvažnijih institucija u našoj državi, a jedna od njih jeste Ekonomski fakultet u Beogradu. Ono što je nama kao gradu bio prioritet u potpisivanju ovakvog sporazuma to je da u mestu u kom žive Šapčani koji studiraju na Ekonomskom fakultetu mogu da steknu odgovarajuću praksu. Mi ćemo kao Grad insistirati da to bude u privatnom sektoru, u velikom broju novih kompanija i postojećih firmi koje iskazuju potrebu za mladim i školovanim osobama. Ja sam siguran da će to biti kvalitetna praksa koja u ovom slučaju u privatnom sektoru može da pruži izvesniju budućnost sa mnogo boljim zaradama. Očekujem da će znanja koja steknu tokom prakse u našem gradu i tokom školovanja na fakultetima ovim mladim ljudima stvoriti perspektivu i budućnost koja će ih opredeliti da svoj život i rad nastave u svom gradu - izjavio je Zelenović
B. R.

Najnoviji broj

2. april 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa