Berza

  • aero 896 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.650 ▲ 0,77%
  • ineu 35.000 ▲ 2,94%
  • jmbn 7.000 ▼ -2,78%
  • kmbn 3.130 ▼ -3,66%
  • kmbnpb 1.300 ▲ 0,15%
  • mtlc 2.000 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▲ 0,29%
  • tlkb 10.000 ⚫ 0,00%
  • vpdu 11.500 ▲ 6,05%
(23. novembar 2017.)
SPORAZUM EKONOMSKOG FAKULTETA I ŠAPCA

Praksa u rodnom gradu

Praksa u rodnom gradu
Prošle srede u Dunjića kući potpisan je sporazum između Ekonomskog fakulteta i Grada Šapca, koji će omogućiti šabačkim studentima da obavljaju praksu u rodnom gradu.
Ugovor su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu Branislav Boričić i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Ovom prilikom Ekonomski fakultet je šabačkoj Biblioteci donirao 150 stručnih naslova u vrednosti od 200.000 dinara.
S obzirom da je Ekonomski fakultet od njegovog osnivanja do danas završilo 2.000 šapčana dok je u ovom trenutku u ovoj obrazovnoj ustanovi 200 šabačkih studenata profesor Boričić nije krio zadovoljstvo što je jedan ovakav ugovor potpisan u Šapcu.
-Iz Šapca već dugi niz godina dobijamo odlične srednjoškolce i onda uzvraćamo odličnim stručnjacima. U poplavi diploma sumnjivog kvaliteta mogu da kažem da sa Ekonomskog fakulteta tokom 80 godina njegovog postojanja nijedna sumnjiva diploma nije izašla - to se neće skoro desiti, istakao je profesor Boričić.
Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović izrazio je ovom prilikom zahvalnost dekanu Ekonomskog fakulteta na prilici za postizanje važnog sporazuma.
-U današnje vreme u kojem postoji poplava lažnih diploma jako je važno da naglasimo značaj kvalitetnog obrazovanja i najvažnijih institucija u našoj državi, a jedna od njih jeste Ekonomski fakultet u Beogradu. Ono što je nama kao gradu bio prioritet u potpisivanju ovakvog sporazuma to je da u mestu u kom žive Šapčani koji studiraju na Ekonomskom fakultetu mogu da steknu odgovarajuću praksu. Mi ćemo kao Grad insistirati da to bude u privatnom sektoru, u velikom broju novih kompanija i postojećih firmi koje iskazuju potrebu za mladim i školovanim osobama. Ja sam siguran da će to biti kvalitetna praksa koja u ovom slučaju u privatnom sektoru može da pruži izvesniju budućnost sa mnogo boljim zaradama. Očekujem da će znanja koja steknu tokom prakse u našem gradu i tokom školovanja na fakultetima ovim mladim ljudima stvoriti perspektivu i budućnost koja će ih opredeliti da svoj život i rad nastave u svom gradu - izjavio je Zelenović
B. R.

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa