Berza

  • aero 900 ▲ 3,69%
  • ikrbg 70 ▲ 40,00%
  • jesv 6.002 ▼ -7,66%
  • niis 605 ▲ 1,00%
  • rso16142 114,63 ▼ -0,90%
  • stotn 125 ⚫ 0,00%
(23. novembar 2017.)
PREVENTIVNI PREGLEDI U OPŠTOJ BOLNICI I DOMU ZDRAVLjA

VELIKO INTERESOVANjE ŠAPČANA

VELIKO INTERESOVANjE ŠAPČANA
Akcija besplatnih preventivnih pregleda koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja nastavljena je u nedelju širom Srbije. Opšta bolnica “Laza K. Lazarević” i Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” i ovog puta su se priključili akciji i organizovali su preglede bez zakazivanja u svojim ambulantama.
Cilj akcije je rana dijagnostika bolesti i promocija prevencije kao najefikasnijeg načina brige o svom zdravlju. Na preglede su mogli da dođu svi zainteresovani, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu.
Opšta bolnica je organizovala mamografske preglede za žene, proveru hormonskog statusa štitaste žlezde i ultrazvuk abdomena.
-Cilj nam je da ovi pregledi budu što masovniji, da bi što više ljudi bilo pregledano i otkriveno što više patoloških promena. Ranije otkriven problem znači da će lečenje početi na vreme. Što se bolest ranije otkrije uspešnost lečenja i izlečenja će biti veća, istakao je direktor O.B. Šabac dr Slobodan Popović.
Dom zdravlja je takođe organizovao ultrazvučne preglede abdomena, EKG, kao i visinu šećera u krvi i krvnog pritiska. Pregledi su obavljani u Trećoj zdravstvenoj ambulanti.
-Ove akcije su veoma opravdane, jer mi tako otkrivamo patološka stanja za koja pacijenti nisu znali. Radimo na otkrivanju hroničnih nezaraznih bolesti i to dijabetes melitusa, kardiovaskularnih i malignih bolesti, navela je direktorka DZ “Dr Draga Ljočić” dr Jasmina Stanković.
Akcija je naišla na veliki odziv Šapčana. Pregledi će biti organizovani i ubuduće na svakih mesec dana.

Najnoviji broj

28. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa