30. novembar 2017.30. nov 2017.
PREVENTIVNI PREGLEDI
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

PREVENTIVNI PREGLEDI

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u petak konferenciju za medije na kojoj su kritikovali zdravstvenu politiku grada i najavili preventivne preglede koje će po mesnim zajednicama sprovoditi članovi njihovog Saveta za zdravstvo. Navedeno je da od 28 seoskih ambulanti trenutno ne radi 11.
Na preventivnim pregledima građanima će biti meren krvni pritisak, šećer u krvi i biće im rađen EKG. Prvi pregledi obavljeni su u nedelju u Petkovici. Sledeći će biti u Beloj Reci i Slepčeviću, u subotu 2. decembra u prostorijama mesnih zajednica od 9 do 12 časova.
Predsednik Saveta za zdravstvo SNS dr Branko Vujković rekao je da ne rade ambulante u Beloj Reci, Ševaricama, Petkovici, Desiću, Grušiću, Krivaji, Bukoru, Štitaru, Duvaništu, Petlovači i Oridu. Vujković je izjavio i da one ambulante koje su ostale da rade čine to smanjenim kapacitetima.
- Ozbiljno smanjenih kapaciteta primarne zdravstvene zaštite značajno ugrožavaju celokupan sistem zdravstvene zaštite. Zbog toga je Savet za zdravstvo SNS doneo odluku da pokrene opsežnu akciju zdravstvenih pregleda na teritoriji svih mesnih zajednica grada Šapca, rekao je Branko Vujković.
Direktor Opšte bolnice Šabac dr Slobodan Popović istakao je da o primarnoj zdravstvenoj zaštiti najveću brigu treba da vodi Grad, jer su domovi zdravlja u nadležnosti lokalnih samouprava.
-Sve ove ambulante bile su pune za vreme izbornog procesa. Različitim projektima uposleni su lekari i medicinske sestre i ambulante su radile. Izbori su prošli, a ambulante su ostale puste, rekao je dr Popović.
Izrazio je nadu da će Šabac proći konkurs za projekat sanacije i rekonstrukcije zdravstvenih objekata Kancelarije za upravljanje javnim sredstvima Marka Blagojevića. Prema Popovićevim rečima, država bi uložila oko 10 miliona evra u sanaciju i rekonstrukciju objekata Opšte bolnice i Doma zdravlja u Šapcu.
Zbog velikog interesovanja akcija u Petkovici
će se ponoviti
Na preventivne preglede u Petkovici odazvao se veliki broj građana. Za tri sata, koliko je trajala akcija, došlo je oko 80 ljudi, a među njima je bilo i meštana Ribara. Zbog toga što veliki broj ljudi nema overene zdravstvene knjižice, a ima i onih koji su slabo pokretni, u Petkovici će u decembru ponovo biti organizovana ova akcija.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa