30. novembar 2017.30. nov 2017.
ODLUČUJE O  OSAM PREDLOGA
LIPOLIST 3. DECEMBRA

ODLUČUJE O OSAM PREDLOGA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je u petak sa saradnicima posetio Lipolist i sa meštanima Duvaništa i Lipolista razgovarao o predstojećem glasanju u mesnim zajednicama.
Lipolist će se izjašnjavati o osam predloga, četiri je predložila Grupa građana čije je ovlašćeno lice Vladan Vujanić. Oni su predložili da se novac od poreza na imovinu kojim rapolaže Lipolist investira u izgradnju trotoara, pomoć za ambulantu, crkvu i školu.
Drugu polovinu predloga podneo je Savet mesne zajednice. Oni smatraju da novac treba potrošiti za sređivanje i proširenje malog groblja, uređenje centra sela i popravku atarskih puteva.
Da je interesovanje Lipolištana za predstojeće glasanje veliko svedoči prepuna sala na skupu u ovom mestu i brojna pitanja upućena gradonačelniku i predstavnicima Gradske uprave Šapca.
-Građani se pitaju da li se ovim postupkom ukudaju ovlašćenja mesnoj zajednici i ta njihova dilema je normalna jer ovako nešto postoji samo u Šapcu. Nasuprot centralizaciji, mi prenosimo odlučivanje u ruke građana, omogućavamo građanima da kažu šta su njihove stvarne potrebe. Šabac jedini vraća novac koji je prikupljen od poreza na imovinu na raspolaganje građanima i verujemo da građani koji slobodno odlučuju donose dobre odluke. Ja garantujem da će sve što bude izglasano, na proleće biti realizovano, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Meštani Duvaništa odlučivaće o predlozima Grupe građana čije je ovlašćeno lice Željko Obradović. Popravka atarskih puteva i uređenje školskog dvorišta su, prema mišljenju ove Grupe građana, predlozi u koje treba investirati 1,4 miliona dinara.
Meštani Lipolista i Duvaništa koji žele da glasaju, a nisu se upisali u spisak za glasanje, mogu to učiniti do 1. decembra u najbližoj mesnoj kancelariji.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa