Берза

 • aero 810 ▲ 0,62%
 • alfa 31.500 ⚫ 0,00%
 • dnos 1.723 ▼ -4,28%
 • epin 2.740 ▲ 1,48%
 • jesv 5.500 ⚫ 0,00%
 • kmbn 2.944 ▲ 3,15%
 • mtlc 2.000 ▲ 0,25%
 • niis 688 ▲ 0,29%
 • tgas 11.500 ⚫ 0,00%
 • vitl 700 ⚫ 0,00%
 • vtsr 799 ⚫ 0,00%
(30. новембар 2017.)
СПОРТСКИ САВЕЗ НА 6. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ СПОРТА

ГРАД СПОРТА НА САЈМУ СПОРТА

Већ традиционално Спортски савез Шапца представио је свој рад и активности на шестом међународном Сајму спорта одржаном у Београду. Представљање базирано на манифестацијама које Савез организује у сарадњи са Градом, а штанд посетио и председник Скупштине града Немања Пајић
ГРАД СПОРТА НА САЈМУ СПОРТА
Током три дана на Београдском сајму, љубитељи спорта могли су видети презентације бројних више и мање познатих спортова, упознати се са радом гранских спортских савеза, а добили су прилику да сазнају више о активностима локалних спортских савеза у њиховим самоуправама. Трећу годину, своје место имао је и Спортски савез Шапца.
-Презентујемо пре свега наше активности, манифестације које организујемо, а које приближавамо посетиоцима кроз флајере и видео снимке на штанду. Осим тога са колегама из других Савеза размењујемо искуства и наравно, посебно су нам важни семинари који се организују током Сајма где сазнајемо све важне појединости и новине које касније имплементирамо у наш годишњи програм – рекао је генерални секретар ССШ Дејан Поповић.
Остаје увек жал што штандови, односно простор за локалне спортске савезе нису довољно велики како би се и презентација обогатила.
-То је већ ствар организатора. Да имамо више простора сигурно би организовали и промоције наших програма, довели најмлађе учеснике. Надамо се да ћемо наредних година имати прилику и за то – додаје Поповић.
Првог дана Сајма, манифестацију и шабачки штанд посетио је председник Скупштине града Немања Пајић.
-Сајам спрта је право место за наш град. Спорт је један од најбољих амбасадора нашег града, имамо изврсне појединце и колективе који бележе врхунске резултате, улажемо много у инфраструктуру, али посебно желим да нагласим наш труд и рад на промоцији масовног спорта, на увођењу најмлађих у спорт, на помоћ рекреативном, аматерском спорту, манифестације које су најбоље организоване у Србији попут Сеоских олимпијских игара, Финална серија Кроса РТС и друге. Неколико година излажемо, уверен сам да ћемо још дуго – истакао је Немања Пајић.
Током свечаног отварања продефиловали су сви спортови који су се представили на Сајму, као и њихови најбољи репрезенти у Србији. Међу параолимпијцима, као део стонотениске репрезентације био је, наравно, трећи стонотенисер света наш Митар Паликућа, док је у малој, али одабраној постави Савеза за бодибилдинг Србије стајао четврти у свету Шапчанин Срба Лазић.
-Част ми је што презентујем свој спорт на оваквој манифестацији. Бодибилдинг је својеврсна фузија спорта и уметности, промовише здравље, обликовање тела, рад на себи, самоистицање на најбољи начин. Не треба се озбиљније бавити њим пре 20. године, а посебан је по томе што се врхунски резултати остварују и после 40 година што није случај у другим спортовима – уверава Срба Лазић.
Б. Д.

Најновији број

27. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa