14. decembar 2017.14. dec 2017.
BEZBEDNOST DECE NA PRVOM MESTU
U OŠ “NIKOLAJ VELIMIROVIĆ” REALIZOVANA AKCIJA “BEZBEDNO NA BICIKLU”

BEZBEDNOST DECE NA PRVOM MESTU

Gradski savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju Šapca u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, realizovao je proteklog utorka, u OŠ “Nikolaj Velimirović” akciju “Bezbedno na biciklu”. Pilot projekat, namenjen deci uzrasta od 7 do 15 godina ima za cilj povećanje bezbednosti dece u saobraćaju i razvoj svesti o značaju odgovornog ponašanja.
Prema rečima Sandre Mićić, člana Saveta za bezbednost saobraćaja grada Šapca, Savet za bezbednost u saobraćaju podržava i shvata značaj pilot projekta “Bezbedno na biciklu”.
-Naše telo prepoznaje koje su potrebe ovog školskog uzrasta, jer statistika pokazuje da je upravo ova populacija najugroženija u saobraćaju, naročito kada je vožnja bicikla u pitanju. Iz tog razloga danas je tema ovih radionica „Vozi bezbedno bicikl u saobraćaju i budi bezbedan” - istakla je Sandra Mićić.
Značaj pilot projekta istakao je i Ivan Bojović koji je u Agenciji za bezbednost saobraćaja zadužen za dvotočkaše.
- Akcija je od izuzetnog značaja a njena svrha je unapređenje znanja kako bi se deca bezbedno ponašala u saobraćaju i kako bi na bezbedan način vozila bicikla. Deca su u toku realizacije projekta bila podeljena u četiri grupe. Od sedam do devet, od devet do jedanaest, od jedanaest do trinaest i od trinaest do petnaest godina. Jedan čas je predviđen za teoretski deo, a dva časa za praktični deo gde je bio postavljen poligon – istakao je Bojović.
Zadovoljstvo realizovanjem pilot projekta izrazio je i profesor tehničkog obrazovanja Milan Đurić, koji se kako kaže nada da će isti i zaživeti.
-Drago nam je što smo ušli u ovaj projekat. Na proleće ili u septembru ćemo se ponovo videti i ustanoviti da li je bilo napretka vezanog za ovaj način funkcionisanja, predavanja i ponašanja u saobraćaju – navodi prof. tehničkog obrazovanja Milan Đurić.
K.J.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa