8. februar 2018.8. feb 2018.
SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE
DVADESET DVA HEROJA ODELjENjA 7-2

SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE

U ovom odeljenju više od jednog heroja. Bilo je najteže izabrati junaka, a kada su ga izabrali, onda su se nizale i reči i rečenice i stihovi
Svaka sredina, ulica, škola ima svog heroja. U odeljenju 7-2 koceljevačke osnovne škole to je Teodora Puretić. Upravo o njoj su pisali drugari povodom učešća na multimedijalnom konkursu “Naš heroj koji je hrabar kao Ferdinand je...”, objavljenom krajem prošle godine.
Inspirisani prijateljstvom, ljubavlju i hrabrošću drugarice Tece, kako je zovu, osim multimedijalnog rada, celo odeljenje je napisalo još tri pesme o svom heroju.
–Bila sam mnogo srećna što su drugari odabrali baš mene. Bilo je uzbudljivo kada sam čitala pesmice u kojima sam opisana. Lepo sam se osećala jer su opisali zaista ono što sam ja. Ne samo dobre strane moje ličnosti već i ono što im nekada smeta - kaže Teodora i dodaje da je spremna da pomogne drugarima u nevolji pa i da šapne tačan odgovor ukoliko je potrebno.
–Ne samo to, već i kada je neki problem u odeljenju, kada se svađaju, kada su tužni, spremna sam da ih saslušam, dam savet, rešim nesuglasicu i pomirim - ističe ova devojčica za koju nastavnica srpskog jezika i razredni starešina Tatjana Jeremić tvrdi da piše veoma zrele, ozbiljne prozne radove.
Prema njenim rečima odeljenje je prvi put učestvovalo na nekom multimedijalnom konkursu što je veoma značajno iskustvo. Jedno od pravila, između ostalih, koje je bilo najteže ispuniti je da izaberu osobu koja je heroj u njihovoj odeljenskoj zajednici.
–Lično smatram da je u ovom odeljenju više od jednog heroja. Bilo je najteže izabrati junaka, a kada smo ga izabrali, onda su se nizale i reči i rečenice i stihovi. Učestvovali smo u jednom konkursu u kojem do izražaja treba da dođe i drugarstvo i prijateljstvo i sloga i da pokažemo da u jednoj sredini postoji heroj koji je hrabriji čak i od Ferdinanda.
Iako nisu osvojili nijednu od tri nagrade, učenici 7-2 su učešćem na ovom jedinstvenom multimedijalnom konkursu pokazali da su mali-veliki heroji prisutni svuda oko nas, što je i bio cilj. Mi smo to dokazali i učešćem na takmičenjima, na smotrama, u aktivnostima na koje smo pozvani ali i na koje smo se samoinicijativno prijavili - ističe nastavnica srpskog jezika.
Prema rečima pedagoga Vesne Ranković Jeftić učenici ovog odeljenja su veoma ozbiljni, posvećeni učenju i školi, zainteresovani za sve nastavne oblasti i postižu veoma dobre rezultate.
–Veoma je zanimljivo što su radoznali i što se sami trude da pronalaze činjenice, da dolaze do zaključaka. Posebno mi je drago što u tome učestvuje celo odeljenje, čak i oni koji manje žele i manje mogu, učestvuju i funkcionišu kao jedan - ocenila je školski pedagog.
Đaci će, motivisani učešćem na ovom konkursu, pripremiti izložbu literarnih radova pod nazivom “Dvadeset dva heroja odeljenja 7-2”, koja će u školi biti otvorena verovatno na Dan poezije.
–Oni zaista zaslužuju epitet heroja iz raznoraznih razloga. Nisu u pitanju samo školske obaveze, već sve ono što čine i van nje. I u ostalim aktivnostima su prisutni i veoma uspešni - smatra nastavnica Jeremić.
V. Bošković

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa