8. februar 2018.8. feb 2018.
AIK Banka – Vaš  izbor za štednju

AIK Banka – Vaš izbor za štednju

AIK Banka je prepoznata kao jedna od vodećih banaka u Srbiji, pre svega zbog sigurnosti i uslova štednje koji su u AIK Banci među najpovoljnijima na tržištu godinama unazad. O ponudi brojnih štednih proizvoda, ali i o razlozima zbog kojih klijenti mogu sa sigurnošću svoju ušteđevinu da povere AIK Banci razgovarali smo sa Draganom Marinkovićem, direktorom filijale Šabac.
Koji je osnovni kriterijum kojim se građani vode prilikom odabira banke kojoj će poveriti svoju štednju?
Građani od banke, pre svega, traže sigurnost, poverenje, dobar proizvod štednje koji odgovara njihovim potrebama, kao i korektan odnos banke prema njima. Da bi se pridobilo poverenje građana banka mora biti finansijski stabilna i pouzdana, mora imati visok iznos kapitala i širok spektar proizvoda i usluga kako bi klijenti mogli na najbolji moguć način da zadovolje svoje potrebe. Takođe, parametri kojima bi građani trebalo da se vode prilikom odabira banke kojoj će poveriti svoja sredstva, svakako su i profitabilnost banke, solventnost, likvidnost i savremenost u smislu uvođenja novih servisa na liniji digitalizacije, pa sve do ličnog kontakta štediše sa službenikom banke u filijali banke.
AIK Banka je dugi niz godina među štedišama prepoznata kao kapitalno jaka i stabilna banka koja uliva veliko poverenje svojim klijentima.
Činjenica koja najbolje svedoči o poverenju koje građani imaju u AIK Banku svakako je ukupan iznos štednje koji je dostigao iznos od 800 miliona evra. Pored toga, AIK Banka puno ulaže u razvoj digitalizacije i savremenih tehnologija u funkciji bankarskog poslovanja nastojeći da svojim klijentima obezbedi sigurnu i brzu uslugu. Zahvaljujući savremenim uslugama AIK Banke, klijenti imaju mogućnost uplata na štednju putem elektronskog bankarstva, kao i da raspolažu sredstvima online i putem platnih kartica. Na ovaj način klijenti mogu da uštede vreme i kontrolišu svoju štednju sa računara ili mobilnog telefona 24 časa dnevno, bez obzira gde se nalaze.
Koje vidove štednje nudi AIK Banka?
AIK Banka je obogatila svoju ponudu proizvoda i usluga modelom štednje sa stepenastom isplatom kamate. Ovo je specijalan vid štednje gde kamata zavisi od perioda u kome se depozit nalazi u toku oročenja, pri čemu se primenjuju višekamatne stope po proteku određenog perioda, uz garantovane kamatne stope za protekli period. Sredstva se oročavaju na period do 36 meseci, a visina kamatne stope ide do 1,6% godišnje. Ono što je veoma važno je da klijenti u svakom trenutku raspolažu svojim ulogom, odnosno mogu u svakom trenutku da razoroče štedni ulog pre isteka ugovorenog roka oročenja, uz priznavanje kamate za izdržani period.
Kako štediše reaguju na ponuđeni model stepenaste štednje?
Model stepenaste štednje beleži veliko interesovanje građana i trenutno predstavlja jedan od najatraktivnijih proizvoda štednje na domaćem tržištu.
Na koji način AIK Banka podstiče štednju?
Slušajući pažljivo svoje klijente nastojimo da sagledamo sve njihove zahteve i poslovne potrebe i razvijemo ponudu savremenih štednih proizvoda i usluga nudeći brojne inovacije okrenute digitalnom bankarstvu i savremenim kanalima distribucije. Prepoznavanje potreba klijenata, uz ponudu brojnih inovacija, čini AIK Banku već dugi niz godina jednom od najuspešnijih banaka u Srbiji kojoj je veliki broj klijenata poverio svoju štednju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa