1. mart 2018.1. mar 2018.
REALIZACIJA PROJEKTA IZGLASANOG NA REFERENDUMU

ELEKTRONSKA VAGA ZA MEŠTANE ORAŠCA

Protekle sedmice u Gradskoj kući organizovano je potpisivanje ugovora za kupovinu elektronske vage od 10 tona, koju su kao projekat meštani Orašca izglasali na referendumu u decembru. Ugovor su potpisali gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predstavnik novosadske firme “Vagar” koja će izvoditi radove na postavljanju vage.
-Meštani Orašca su na referendumu glasali za kupovinu vage koja će im omogućiti da izmere robu i da je pod najboljim uslovima prodaju. S obzirom na to da je Orašac poznat kao povrtarski kraj i mesto dobrih proizvođača, siguan sam da će vaga doprineti zaradi novca na najbolji mogući način. Meštani Orašca su na referendumu pokazali šta je prava narodna volja. Mi kao grad to srovodimo u delo i verujem da ćemo u vrlo kratkom roku od firme koja je na tenderima izabrana kao najpovoljnija, dobiti najkvalitetniju moguću uslugu, a meštani Orašca priliku da se ostvari ono što su želeli. Da počnu da zarađuju svoj novac na najbolji mogući način. Zaista su sve ideje koje smo imali prošle godine na referendumu, a ove godine sprovodimo, po mom mišljenju iznenađujuće dobre – istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović i dodao da će ove godine kada budu referendumi za svih 60 mesnih zajednica i kada će biti odlučivano o preko 2 miliona evra, svaki građanin Šapca, imati priliku da da svoje mišljenje o važnim temama za dalji razvoj grada.
Grupa građana iz Orašca, predložila je ideju da se novac od poreza potroši na elektronsku vagu. Predstavnik grupe, Rade Stošić, kojem je gradonačelnik ovom prilikom predao primerak potpisanih ugovora, izjavio je da realizacija projekta kreće upravo potpisivanjem ugovora.
- Ljudi nisu verovali da će se ideja realizovati. Čekamo da se vreme prolepša kako bismo krenuli sa radovima. Imamo 40 hektara jabuke koju smo do sada merili na Mišaru, a uskoro ćemo to obavljati u našem mestu. Investiranje u vagu je svakako korisna stvar, jer će nam dugo trajati. Mislim da smo naravili dobar izbor – naveo je Rade Stošić.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa