1. mart 2018.1. mar 2018.
Krivina u ogledalu

Mesna zajednica mora pasti

Kada nema pravih izbora, naprednjaci moraju iznova da se dokazuju u Mesnim zajednicama. Majstori drame žele da obraduju Prvorođenog odličnim rezultatom na izborima u MZ i ne biraju sredstva i metode da dođu do nekih astronomskih procenata.
Do pojave novoformatiranih radikala, izbori za MZ su bili toliko neinteresantni i nezanimljivi, a o atraktivnosti da i ne govorimo, da se dešavalo da i sami kandidati ne dođu na glasanje. Od dolaska Prvorođenog na vlast, sve se izmenilo, i prosto je nemoguće da tamo neka MZ pripadne nekima drugima umesto njima. Da je Makijaveli živ, verovatno bi propao u zemlju od sramote i banalne primene njegove čuvane rečenice – Cilj opravdava sredstvo. Kada je ovu svoju misao stavljao na papir, verovatno nije imao u vidu MZ, nego neku malo višu politiku. Ali ajde ti sada objasni naprednjacima da i nije tako strašno ne osvojiti 100 odsto vlasti u nekoj MZ.
Donekle mogu da ih razumem. Nisu u milosti Prvorođenog, jer nisu na vlasti u Šapcu i moraju da mu se dodvore. Ne mogu, međutim, da imam razumevanje za tu vrstu poniženja kojom obasipaju sugrađane. Dragi moji Šapčani, shvatite da kod naprednjaka nema besplatne večere. Daće vam posao u bolnici, u Pošti, u Elektrodistribuciji, ali moraćete da uplatite neki procenat od plate u stranačku kasu, ili da sakupite nekoliko desetina kapilarnih glasova. O odlasku na završnu konvenciju SNS u Beograd, otvaranje rampe u Subotici, ili fabrike u Crnoj Travi, da i ne govorimo. Videste li vi koliko Šapčana u Beogradu stoji na štandovima i u onim belim prezervativima?
Poštovani Donjošorci, vi ste pred velikom dilemom. Za građanske izbore za vašu MZ prijavio se sav krem SNS. Prvi na listi je pomoćnik ministra obrazovanja Aleksandar Pajić, za njim narodni poslanik i direktor Telekoma u Šapcu Boban Birmačević, tu je i direktor Šabačke opšte bolnice Slobodan Popović, zatim i direktor Distribucije u Šapcu Dejan Petrović. Da li vi stvarno verujete da će pomoćnik ministra da se bavi poslovima MZ? Da li će Birma da vodi računa o situaciji na Donjem Šoru pošto već vodi računa u Skupštini Srbije o svim građanima našeg grada i u Telekomu i Pošti o svojoj bližoj i daljoj familiji. Da li će doktor Popović da se bavi problemima Donjšoraca kada u bolnici nema ultrazvuka ili ne daj Bože magnetne rezonance? Pa, naravno da neće, a i da hoće, odakle im toliko vremena. Pa nisu oni Prvorođeni da mogu da postignu sve. Samo jedan čovek u ovoj Srbiji može sve i uvek.
Naša je sreća i to što ne mogu da im pomognu Aca Lukas i Zelja. Imaju ozbiljniji posao pred sobom – izbore u Beogradu i Boru, one prave. Dragi Majurci, nemojte da se nadate više, neće vam Aca Lukas pevati na stadionu. Važniji im je Beograd. Ako već želite, pitajte Sašu i Birmu da vam organizuju neki prevoz za koncert najveće srpske majke Cece večeras u Lazarevcu. Oni će, sigurno biti tamo. Mali je Lazarevac za toliku Cecu.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa