12. april 2018.12. apr 2018.
UČESTALE KRAĐE U MAČVANSKIM SELIMA

LOPOVI RADE PRVU SMENU

Badovinci su tokom januara i februara bili na meti lopova više nego za nekoliko prethodnih godina. Upadali su ljudima u kuće, krali, otimali, a bilo je i povređenih. Ti slučajevi su rasvetljeni.
Međutim, serija krađa se nastavila u drugim mačvanskim selima. Meštani Bogatića, Uzveća, Mačvanskog Metkovića, Salaša Crnobarskog ostaju bez svojih, većih ili manjih dragocenosti.
Bilo je slučajeva krađe novca i nakita, kako zlatnog tako i srebrnog, iz kuća, a u Domu zdravlja u Bogatiću jednom od zaposlenih u ambulanti je ukraden novčanik. Koliko su lopovi bezobzirni pokazuje slučaj pljačke kuće zubara dr Dragana Pejovića iz Salaša Crnobarskog.
-Oko pola 11 u toku dana dva lopova su ušla u kuću kroz prozor, dok je žena bila u dvorištu, a sin u kući. Pretresli su sobe i odneli zlato u vrednosti oko 5.000 evra. Na isti način su izašli napolje, krenuli peške, a malo dalje od kuće ih je čekao automobil koji ih je odvezao u pravcu Sremske Mitrovice. Nisu bili maskirani, ali su najverovatnije koristili rukavice tokom krađe. Komšije su videle lopove, ali nisu ni pretpostavili o čemu se radi i da neko može da bude toliko drzak, dok nisu čuli za krađu, kaže Pejović.
Ne veruje da se radi o meštanima.
Za većinu krađa karakteristično je to da se u kuće ulazilo u prepodnevnim satima. Na sličan način, takođe u prepodnevnim satima prošle sedmice je opljačkano i nekoliko kuća na Čaviću.
Nezvanično saznajemo da policija radi na rasvetljavanju ovih događaja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa