Info

12. april 2018.12. apr 2018.
foto: Mina Đukić

foto: Mina Đukić

VASKRŠNjE OTVARANjE SEZONE KONjIČKIH TRKA NA HIPODROMU U ŠAPCU

Torino Hill i Prinston Boy zajedno u cilju

Jednako pobedničko slavlje u krajnje neizvesnoj završnici trke dana. Pobedili u galopu: Victory, Party Flash, Atil Trlić i Butterfly on track. Kod sulkaša Marakeš. Sunčano vreme, a uzbuđenja na pretek
Galenika fitofarmacija Uskršnja trka, osmoro četvorogodih i starijih galopera na 1.300 metara, održana prošle nedelje na Šabačkom hipodromu, nema samo jednog pobednika, već dva. To su: Torino Hill i Prinston Boy. Prvog, vlasništvo Aškovića, jahao je Vujković, džokej sa najviše pobeda u prošloj godini na šabačkom hipodromu, a drugog iz tabora „Ivo Džima“(Scuderia „ Ivo Džima“), Kozma. Bila je to, jedna od onih tz „mrtvih trka“, glava uz glavu na cilju, te sudije ni posle pregleda video zapisa nisu mogle da se opredele ko je od njih prvo prošao kroz cilj. Tako su zvanično proglašena dva pobednika.
Treće mesto u trci dana pripalo je favorizovanom Ogonu, koji je u sedlu nosio Krstića, sa ukupno 64 kilograma tereta (najviše).
Bolji poznavaoci konjičkog sporta kažu da je ovo bila jedna od onih trka zbog koje gledaoci prate ovakva zbivanja.
Ovom uz druge četiri galopske i jednoj galopskoj trci u sulkama, zvanično je otvorena ovogodišnja sezona konjičkih trka na lepo uređenom šabačkom hipodromu. U ime organizatora, predsednik domaćeg Džokej kluba Šabac, Aleksandar Saša Dragojević to potvrđuje uz konstataciju da je i vreme za praznik bilo na njihovoj strani i strani ljubitelja konjičkog sporta, vedro i sunčano.
Pehar pobednika, uručio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada, a ako se po jutru dan poznaje biće ovo još jedna uzbudljiva i privlačna sezona konjičkih trka u Šapcu.
U prvoj trci ovog dana, nazvanoj „Nikol“ na 1.100 metara za trogode i starije konje u konkurenciji njih osmoro, pobedila je Victory sa Šašićem u sedlu, vlasništvo „Zobnatičkog“ kluba. Drugi na cilj stigao je Romanov sa jahačem Kozmom, treći Memis sa Sakićem.
Druga trka, nazvana „Skaut“ u konkurenciji trogodaca (utešna kategorija četiri) na stazi od 1.200 metara, imala je punu start mašinu. U takvoj konkurenciji, najbolje se snašao Party Flash, pobedom sa jahačem Sakićem, vlasništvo Bjelogrlića. Drugi je bio MR Mahimus, a treći Vigile.
Ništa manje uzbuđenja nije donela treća galopska trka ovog dana „Talisman“, druge kategorije za trogode konje na 1.300 metara. Pobedio je, kao i na bogatinskoj travi (samo sedam dana kasnije na šabačkoj) Atil Trlić, sa Željkom Ilićem u sedlu, vlasništvo štale Trlić. Drugi je bio Sansili, a treća Carolina Mia.
U petoj trci OFK Šabac, drugom handikapu za četvorogode konje na stazi od 1.500 metara pobedila je Butterfly on Track, koju je jahao Jovanović. Drugi je bio Emanuel, a treći Reed Billy.
U trci galopera u sulkama „Harpun“, pobednik je Marakeš, Saše Kostadinovića.
Toplo, sunčano i pomalo vetrovito vreme, protekle nedelje na hipodromu u Šapcu, pored brojnih uzbuđenja koja priređuju galoperi, privuklo je pažnju više hiljada gledalaca, a naredni trkački dan u ovoj godini je 13. maja.


Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa