Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
фото: Мина Ђукић

фото: Мина Ђукић

ВАСКРШЊЕ ОТВАРАЊЕ СЕЗОНЕ КОЊИЧКИХ ТРКА НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Torino Hill и Prinston Boy заједно у циљу

Једнако победничко славље у крајње неизвесној завршници трке дана. Победили у галопу: Вицторy, Партy Фласх, Атил Трлић и Буттерфлy он трацк. Код сулкаша Маракеш. Сунчано време, а узбуђења на претек
Галеника фитофармација Ускршња трка, осморо четворогодих и старијих галопера на 1.300 метара, одржана прошле недеље на Шабачком хиподрому, нема само једног победника, већ два. То су: Торино Хилл и Принстон Боy. Првог, власништво Ашковића, јахао је Вујковић, џокеј са највише победа у прошлој години на шабачком хиподрому, а другог из табора „Иво Џима“(Сцудериа „ Иво Џима“), Козма. Била је то, једна од оних тз „мртвих трка“, глава уз главу на циљу, те судије ни после прегледа видео записа нису могле да се определе ко је од њих прво прошао кроз циљ. Тако су званично проглашена два победника.
Треће место у трци дана припало је фаворизованом Огону, који је у седлу носио Крстића, са укупно 64 килограма терета (највише).
Бољи познаваоци коњичког спорта кажу да је ово била једна од оних трка због које гледаоци прате оваква збивања.
Овом уз друге четири галопске и једној галопској трци у сулкама, званично је отворена овогодишња сезона коњичких трка на лепо уређеном шабачком хиподрому. У име организатора, председник домаћег Џокеј клуба Шабац, Александар Саша Драгојевић то потврђује уз констатацију да је и време за празник било на њиховој страни и страни љубитеља коњичког спорта, ведро и сунчано.
Пехар победника, уручио је Немања Пајић, председник Скупштине града, а ако се по јутру дан познаје биће ово још једна узбудљива и привлачна сезона коњичких трка у Шапцу.
У првој трци овог дана, названој „Никол“ на 1.100 метара за трогоде и старије коње у конкуренцији њих осморо, победила је Вицторy са Шашићем у седлу, власништво „Зобнатичког“ клуба. Други на циљ стигао је Романов са јахачем Козмом, трећи Мемис са Сакићем.
Друга трка, названа „Скаут“ у конкуренцији трогодаца (утешна категорија четири) на стази од 1.200 метара, имала је пуну старт машину. У таквој конкуренцији, најбоље се снашао Партy Фласх, победом са јахачем Сакићем, власништво Бјелогрлића. Други је био МР Махимус, а трећи Вигиле.
Ништа мање узбуђења није донела трећа галопска трка овог дана „Талисман“, друге категорије за трогоде коње на 1.300 метара. Победио је, као и на богатинској трави (само седам дана касније на шабачкој) Атил Трлић, са Жељком Илићем у седлу, власништво штале Трлић. Други је био Сансили, а трећа Царолина Миа.
У петој трци ОФК Шабац, другом хандикапу за четворогоде коње на стази од 1.500 метара победила је Буттерфлy он Трацк, коју је јахао Јовановић. Други је био Емануел, а трећи Реед Биллy.
У трци галопера у сулкама „Харпун“, победник је Маракеш, Саше Костадиновића.
Топло, сунчано и помало ветровито време, протекле недеље на хиподрому у Шапцу, поред бројних узбуђења која приређују галопери, привукло је пажњу више хиљада гледалаца, а наредни тркачки дан у овој години је 13. маја.


Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa