19. april 2018.19. apr 2018.
SADA SE VRH ČUVA
VATERPOLISTI SPREMNI ZA VALjEVCE

SADA SE VRH ČUVA

Pobeda u Kragujevcu i poraz Zvezde u derbiju protiv branioca titule, doveli su i osamostalili „Šabac“ na vrhu tabele. Domaćini favoriti protiv Valjevaca, ali oprez neophodan
Finalisti Kupa Srbije, novi članovi Triglav regionalne A1 lige, šabački vaterpolisti, sada, pred četvrto kolo, sebi mogu dati i epitet lidera na tabeli Super lige. „Čivijaši“ su jedini sa maksimalnim učinkom iz tri kola, te iako umorni usled rasporeda kakav nije imao nijedan drugi tim, puni elana i samopouzdanja dočekuju vaterpoliste „Valjeva“ na domaćem bazenu.
Apsolutno niko ne može reći da Šapčani nemaju kvalitetniji tim od ekipe iz Valjeva. Ipak, poseban rivalitet gradova, preostao još u najdirektnijem, prvenstvenom okršaju, samo u vaterpolu, ušao je u srca igrača na obe strane, čak i onih koji nisu iz tih gradova. Već dva puta su ova dva tima igrala međusobno, oba u okviru A2 lige, Šapčani su slavili, no uvek su Valjevci pronalazili snagu da se drže dve ili tri četvrtine. Neopterećeni ishodom, a u sastavu sa nekoliko iskusnih igrača, pre svih Rackovim, Panajotovićem i Matovićem, dolaze u želji da „što skuplje prodaju kožu“. Na drugoj strani snagu šabačkih vaterpolista osetile su i mnogo snažnije i veće ekipe od Valjeva i lider je favorit. Lepo je momcima Mirsada Zajmovića da gledaju sa vrha ostale i žele tu da ostanu i liderski dočekaju derbi u Novom Sadu u petom kolu.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa