Инфо

19. април 2018.19. апр 2018.
САДА СЕ ВРХ ЧУВА
ВАТЕРПОЛИСТИ СПРЕМНИ ЗА ВАЉЕВЦЕ

САДА СЕ ВРХ ЧУВА

Победа у Крагујевцу и пораз Звезде у дербију против браниоца титуле, довели су и осамосталили „Шабац“ на врху табеле. Домаћини фаворити против Ваљеваца, али опрез неопходан
Финалисти Купа Србије, нови чланови Триглав регионалне А1 лиге, шабачки ватерполисти, сада, пред четврто коло, себи могу дати и епитет лидера на табели Супер лиге. „Чивијаши“ су једини са максималним учинком из три кола, те иако уморни услед распореда какав није имао ниједан други тим, пуни елана и самопоуздања дочекују ватерполисте „Ваљева“ на домаћем базену.
Апсолутно нико не може рећи да Шапчани немају квалитетнији тим од екипе из Ваљева. Ипак, посебан ривалитет градова, преостао још у најдиректнијем, првенственом окршају, само у ватерполу, ушао је у срца играча на обе стране, чак и оних који нису из тих градова. Већ два пута су ова два тима играла међусобно, оба у оквиру А2 лиге, Шапчани су славили, но увек су Ваљевци проналазили снагу да се држе две или три четвртине. Неоптерећени исходом, а у саставу са неколико искусних играча, пре свих Рацковим, Панајотовићем и Матовићем, долазе у жељи да „што скупље продају кожу“. На другој страни снагу шабачких ватерполиста осетиле су и много снажније и веће екипе од Ваљева и лидер је фаворит. Лепо је момцима Мирсада Зајмовића да гледају са врха остале и желе ту да остану и лидерски дочекају дерби у Новом Саду у петом колу.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa