Инфо

19. април 2018.19. апр 2018.
Шабац је град мотора
ЗВАНИЧНО ПОЧЕЛА МОТО СЕЗОНА

Шабац је град мотора

Више од 350 мотора у 5 до 12 загрмело је на Тргу у Шапцу на тај начин стављајући до знања другим возачима да су сада на улицама. Колико је Шабац значајан у мото свету показује велики одзив клубова из околине, али и удаљенијих градова
Овогодишња мото сезона званично је отворена у суботу. Више од 350 мотора у 5 до 12 загрмело је на Тргу у Шапцу на тај начин стављајући до знања другим возачима да су сада на улицама. Дефиле кроз град почео је тачно у подне.
Регионално отварање сезоне организовано је у свим већим градовима у Србији у исто време. Ипак, да је скуп у Шапцу био масовнији и можда важнији од других говори и то да је РТС директно укључење у први Дневник имао баш из Шапца.
Мото клубу “Чивија” у организацији су помогли МК “Батана” и МК “Гоод боyс” из Коцељеве. Поред њих, Савет за координацију послова безбедности у саобраћају увек стаје уз акције које се тичу безбедности на путевима. Град Шабац и Туристичка организација Шапца такође су дали подршку организаторима.
Колико је Шабац значајан у мото свету показује велики одзив клубова из околине, али и удаљенијих градова. Највеће звезде свакако су били чланови српског огранка МК “Ноћни вукови” чије је седиште у Нишу. Они су самоиницијативно одлучили да подрже отварање баш у Шапцу, због поштовања које гаје према члановима МК “Чивија”
-Са браћом из целе Србије, члановима “Ноћних вукова” дошли смо да подржимо мото дешавање у граду Шапцу. Дуго година траје наше пријатељство са МК “Чивија”, међусобно се посећујемо и поштујемо. Представници “Чивије” били су код нас у матици у Москви. Ми се боримо за очување Словенства и православља, братских односа словенских народа, а посебно руског и српског. Препознатљиви смо по организацији патриотских дешавања. Доказујемо се делима, а не причама. Увек смо ту да подржимо здраву мото сцену сваког града. За Шабац је увек било нормално да на сваком скупу буде велики број мотора, истакао је Синиша Лала, председник српског огранка “Ноћних вукова”, клуба који је у свету познат по добрим односима са руским председником Владимиром Путином.
Организатори су више него задовољни. Поред великог одзива, скуп је прошао и без најмањег инцидента. Иако првобитно замишљена само као дефиле кроз град акција је почела рок концертом, а после вожње дружење се наставило до касних вечерњих сати у просторијама МК “Чивије”.
-Очекивали смо око 200 мотора, а било их је скоро дупло више. Све је протекло у најбољем реду. Превазиђена су наша очекивања. Планирали смо само да обележимо почетак сезоне, али на крају је прерасло у мини мото скуп, рекао је Бојан Радукић из МК “Чивије” и захвалио свима који су подржали овај догађај, а посебно председнику Скупштине града и председнику Савета за координацију послова безбедности у саобраћају Немањи Пајић због тога што увек има слуха за њихове идеје. Велику захвалност на помоћи “Чивија” је изразила “Грил пекарцу” из Коцељеве, Фото Нери, као и “Кинку”, “Стар маркету”, “Ас про” “Граф ин” и медијским кућама “Ас” и “Глас Подриња”.
Поред два шабачка, клуба из Коцељеве и “Ноћних вукова” на отварању сезоне у Шапцу била су и два клуба из Обреновца и МК “Адреналин” из Пећинаца.
Задовољни су и у другом шабачком клубу. Ненад Гавриловић Гавра, председник МК “Батана” захвалио се свим клубовима ван Шапца који су дошли на скуп.
-Све је одлично протекло. Одзив је био баш велики, посебно када се има у виду да је иста акција организована и у другим већим градовима. Верујем да је око 200 мотора дошло са стране. Послужило нас је и добро време. Дружење у просторијама МК “Чивије” после дефилеа такође је било веома добро, рекао је Гавриловић.
Како је циљ ове акције пре свега био промоција сигурне вожње и безбедности свих учесника у саобраћају присутнима су дељени и приручници за безбедну вожњу које је издала Агенција за безбедност саобраћаја. Подељено је и око 200 промотивних мајица, чија основна порука је била “Носи кацигу”.
Сви да буду безбедни у саобраћају
Савет за координацију послова безбедности саобраћаја годинама уназад промовише безбедну вожњу на свим мото скуповима у Шапцу. Подршка није изостала ни овог пута.
-Отварање је мото сезоне и ми хоћемо да скренемо пажњу да су мотоциклисти на нашим путевима. Такође, да сви учесници у саобраћају обрате пажњу на њих, али и да скренемо пажњу мотоциклистима да користе прописану опрему, да носе кацигу обавезно и да поштују саобраћајне прописе како би и сви други учесници били безбедни у саобраћају. Ово је једна лепа слика и желим да у оваквом истом лепом осећању дочекамо и крај сезоне, без икаквих несрећа, саобраћајних незгода и, што је најважније, без смртних исхода, рекао је председник Савета Немања Пајић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa